PL BiH: Željo siguran u Ugljeviku!

Sigurnom igrom i rutinskom pobjedom u Ugljeviku nad Zvijezdom 09 (1:3) sarajevski Željezničar je preuzeo vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 12.08.2018 | 20:20
PL BiH: Željo siguran u Ugljeviku!
Željo je zabilježio treći trijumf ove sezone!

Izabranici Milomira Odovića su u nedjeljnom četvrtom kolu sigurnom igrom osvojili sva tri boda na gostovanju u Ugljeviku, gdje Zvijezda 09 iz etno-sela Stanišića igra kao domaćin.

ZVIJEZDA 09 - ŽELJEZNIČAR 0:1 (1:3)

Sarajlije osim na samog početku meča kad je Amer Osmanagić za malo bio neprecizan, imale su kontrolu nad susretom protiv semberske ekipe, koja nije mogla ozbiljnije da se suprotstavi favorizovanom rivalu iako je do 85. minuta imala "aktivan rezultat".

Željo je stigao do prednosti u 19. minutu golom Sulejmana Krpića, a isti igrač je već poletkom nastavka povećao prednost. Oba pogotka postigao je glavom nakon centtaršuteva najprije Antonija Pavića, a potom i Mladena Veselinovića.

Zvijezda 09 je smanjila iz opravdano dosuđenog penala, koji je skrivio upravo Mladen Veselinović, a siguran sa "kreča" bio je Damjan Krajišnik.

S obzirom da je u tim trenucima do kraja ostalo skoro pola sata, očekivao se snažniji pritisak izabranika Milana Đuričića, koji su pokušavali nekako da stignu do mreže Vedrana Kjosevskog, ali realno gledano, nije bilo u nedjelju predveče šansi da Željo "kiksne".

A onda je u finišu meča, majstorski iz slobodnog udarca pogodio Filip Arežina i stavio tačku na treću pobjedu plavih sa Grbavice koja ih je odvela na lidersku poziciju.

Doduše, trenutno jer se igraju utakmice u Zenici i Širokom Brijegu.

ZVIJEZDA 09: Erić, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Tojčić, Asentić (Govedarica), Filipović, Osmanagić (Ćulum), Vojinović, Škahić i Babić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Bogičević, Rodin, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Blagojević (Arežina), Šabanadžović (Vranješ), Zec (Jazvić), Veselinović, Krpić.

PREMIJER LIGA BIH - 4. KOLO:

Zvijezda 09 - Željezničar 1:3 (0:1)
/Krajišnik pen 64 - Krpić 19, 52, Arežina 85/

Čelik - Zrinjski (19.00)
Široki Brijeg - Radnik (20.30)

U subotu:

Krupa - Mladost 2:2 (2:0)
/Koljić 14, Marjanović 42 - Bojo 70, Mujagić 90+2/

Sarajevo - GOŠK 1:1 (1:0)
/Ahmetović 6 - Anković 59/

Tuzla siti - Sloboda 0:1 (0:0)
/Vidović 63/

TABELA: Željezničar 9, Široki Brijeg (-1) 7, Sarajevo 7, Krupa 6, Zrinjski (-1) 6, Radnik (-1) 5, Sloboda 4, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 3, Čelik (-1) 4, Mladost 2, GOŠK 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar