PL BiH: Slobodi tuzlanski derbi, kiks Sarajeva!

Kiks Sarajeva, Musemiću se trese klupa! Nakon blamaže u Ligi Evrope od Atalante, "bordo" tim još jednom razočarao svoje navijače, ovaj put protiv GOŠK-a iz Gabele.

Fudbal 12.08.2018 | 09:00
PL BiH: Slobodi tuzlanski derbi, kiks Sarajeva!
Nakon blamaže protiv Atalante (0:8) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, činilo se da su fudbaleri Sarajeva došli sebi kada su sa teškog gostovanja u Tuzli protiv Slobode donijeli sva tri boda (1:0).

Ipak, tim Husrefa Musemića ponovo je razočarao svoje navijače na stadionu "Koševo", jer je večeras protiv GOŠK-a iz Gabele odigrao samo 1:1 (1:0).

Duel četvrtog kola Premijer lige BiH počeo je kao iz snova za domaće, jer je već u šestom minutu susreta iskusni Mersudin Ahmetović pogodio za vođstvo Sarajlija.

Ipak, u 59. minutu uslijedio je šok za domaće igrače i navijače. "Rezervista" Luka Anković, samo minut nakon što je na terenu zamijenio Elvedina Aletića, pogodio je mrežu mladog Vladana Kovačevića za, ispostaviće se, konačnih 1:1.

Sarajevo je tako upisalo prvi ovosezonski remi u Premijer ligi BiH, kojim Musemić nikako ne može biti zadovoljan. S druge strane, mnogo razloga za zadovoljstvo ima Feđa Dudić, čiji tim je stigao do prvog boda u gostima.

Sarajlije tako u veoma lošoj atmosferi dočekuju naredno kolo, koje je na programu već u srijedu. Tada će u "vječitom" sarajevskom derbiju gostovati na "Grbavici" ekipi Željezničara (20.15 časova).

SLOBODA VLADA TUZLOM

U posljednjem subotnjem meču četvrtog kola Premijer lige BiH, Sloboda je kao gost slavila u gradskom derbiju protiv Tuzla sitija, a strijelac jedinog gola na "Tušnju" bio je Antonio Vidović u 63. minutu.

PREMIJER LIGA BIH - 4. KOLO:

Krupa - Mladost 2:2 (2:0)
/Koljić 14, Marjanović 42 - Bojo 70, Mujagić 90+2/

Sarajevo - GOŠK 1:1 (1:0)
/Ahmetović 6 - Anković 59/

Tuzla siti - Sloboda 0:1 (0:0)
/Vidović 63/

Nedjelja:

Zvijezda 09 - Željezničar (17.30)
Čelik - Zrinjski (19.00)
Široki Brijeg - Radnik (20.30)

TABELA: Široki Brijeg 7, Sarajevo 7, Krupa 6, Željezničar 6, Zrinjski 6, Radnik 5, Sloboda 4, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 3, Čelik 4, Mladost 2, GOŠK 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar