Šok u Berlinu - Ivana zbog povrede ne brani zlato!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.  Španović: Pukla je Ahilova tetiva, moj put se završava ovde. . .  Srpska atletičarka Ivana Španović razočarana je što je morala da se povuče sa takmičenja u finalu Evropskog prvenstva u atletici.

Ostali sportovi 11.08.2018 | 18:30
Šok u Berlinu - Ivana zbog povrede ne brani zlato!
Odluku je doneo stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Tada je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

"Ivana neće skakati u finalu, a odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Doživela je neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka u dalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere", izjavio je trener Goran Obradović.

Španović ima četiri kontinentalne medalje (tri zlata), samo u ovoj godini bila je svetski prvak u dvorani i najbolja na Mediteranskim igrama.

"Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu", zaključila je Španovićeva.

Španović: Pukla je Ahilova tetiva, moj put se završava ovde... Srpska atletičarka Ivana Španović razočarana je što je morala da se povuče sa takmičenja u finalu Evropskog prvenstva u atletici.

Ona je pretrpela povredu Ahilove tetive tokom kvalifikacija zbog, a poznato je da je ova povreda jedna od najtežih sportskih povreda u karijeri sportista.

Ivana je tako bila sprečena da brani zlato sa istog takmičenja osvojeno pre dve godine u Amsterdamu.

"Šta god vam Bog oduzme, pomirite se s tim. Slomljenog srca saopštavam da me je medicinski tim odlučio da me povuče sa današnjeg finala posle povrede koju sam pretrpela tokom prvog pokušaja u kvalifikacijama. Pretrpela sam pucanje Ahilove tetive. Pokušali smo sve do poslednjeg trenutka, ali se nažalost moj put završava ovde. Do sledeće sezone", napisala je Španović na Instagramu.

Naša atletičarka je u kvalifikacijama imala najbolji skok dug 6,84 metra. Pored toga imala je i jedan prestup i skok od 6,56 metara.

Španovićeva se u Berlinu borila za drugu zlatnu medelju na EP, a petu u karijeri na velikim takmičenjima, jer ima i dva evropska zlata iz dvorane, te jedno svetsko, takođe iz dvorane.

Finale u skoku u dalj na programu je od 20:05.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milorad

11.08.2018 20:09

Ja sam šokiran.

ODGOVORITE