Ivana Španović odustala od finala

Najbolja srpska atletičarka neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu. Ovu tešku odluku doneo je stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Srbija 11.08.2018 | 17:53
Ivana Španović odustala od finala
Skokovima u kvalifikacijama Ivana je dokazala da je u Berlin došla u vrhunskoj formi i da je odbrana titule šampionke Evrope u prvom planu. Ivana je u finale ušla kao prvoplasirana skokom od 6,84m. Međutim, već u kvalifikacijama Španovićeva je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere. Urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.- Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere - izjavio je trener Obradović.Podsetimo, Ivana je ranije ove godine postala svetska prvakinja u dvorani, a svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom osvojenim na Mediteranskim Igrama u Taragoni. Inače, Španovićeva je do sada u svojoj karijeri osvojila ukupno četiri medalje sa evropskih šampionata na otvorenom i dvorani, tri zlata i jednu srebrno odličje, a ovo je bila prilika za novo zlato i novi nacionalni rekord.

- Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu - izjavila je Španovićeva.

Izvor: sportblic.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Лука

11.08.2018 21:46

Srecan oporavak, Ivana, ti si uvijek nasa sampionka!

ODGOVORITE
Name

Smislov

12.08.2018 09:49

Nema veze, dešava se, neka pobijedi ona domaća sa 6,75, što Ivana skače bez zaleta. Neka joj je sa srećom