EP: Francuz do zlata u foto-finišu!

Hadson-Smit sa osmehom! Francuz Paskal Martino-Lagard postao je prvak Evrope na 110m s preponama sa vremenom od 13,17 sekundi.

Ostali sportovi 11.08.2018 | 14:30
EP: Francuz do zlata u foto-finišu!
Srebrnim odličjem okitio se Rus Sergej Šubenkov, koji je imao par hiljaditih delova sekundi slabije vreme, a bronza je pripala Orlandu Ortegi sa rezultatom 13,34 sekunde.

Belgijska atletičarka Nafisatu Tijam osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju na Evropskom prevenstvu u Berlinu.

Ona je do svog prvog najsjajnijeg odličja na prvenstvu Evrope u sedmoboju došla ukupnim rezultatom od 6.816 poena.

Srebrna medalja pripala je Britanki Katarini Džonson-Tompson sa 6.759 poena, a sa rezultatom od 6.602 Nemica Karolin Šafer došla je do bronzanog odličja.

Grkinja Paraskevi Papahristu osvojila je zlatnu medalju u troskoku sa rezultatom od 14 metara i 60 centimetara.

Drugo mesto zauzela je Nemica Kristin Geriš sa 15 centimetara slabijim rezultatom, dok se bronzanim odličjem okitila Špankinja Ana Peletiro sa rezultatom od 14,44 metara.

U skoku uvis trijumfovala je Ruskinja Marija Lasickene sa preskočenih dva metara iz drugog pokušaja, dok je Bugarki Merili Demirevoj isto to pošlo za rukom, ali iz trećeg pokušaja pa joj je pripala srebrna medalja.

Bronzanu medalju i treće mesto osvojila je domaća takmičarka Marija-Lorens Jungflajš sa rezultatom od metar i 96 centimetara.

Kod u žena u trci na 400 metara sa preponama trijumfovala je Lea Sprunger iz Švajcarske koja je do zlatne medalje došla rezultatom od 54,33 sekunde.

Srebro je pripalo Ani Rižikovoj iz Ukrajine sa 54,51, dok je Britanka Megan Bisli sa 55,31 došla do bronze.

U trci na 400 metara kod muškaraca zlatnu medalju osvojio je Britanac Metju Hadson-Smit sa 44,78 sekundi, dok je srebro osvojio Belgijanac Kevin Borle sa 35 stotinki zaostatka, a njegov brat Džonatan imao je šest stotinki lošije vreme, pa mu je pripala bronza.

Ukrajinka Natalija Priščepa osvojila je zlatnu medalju u trci na 800 metara, dok je kod muškaraca u trci na 1.500 metara trijumfovao Norvežanin Ingerbrigsten.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar