Velika gužva na prelazu Vardište

Povratak građana sa ljetovanja na moru izazvao je ogromne gužve na graničnom prelazu Vardište i Mokra Gora.  U koloni se za prelazak granice čekalo i po nekoliko sati. U nevolji su se našli i mještani Vardišta koji moraju da pređu granicu da bi došli do svojih kuća.

Bosna i Hercegovina 10.08.2018 | 18:24
Velika gužva na prelazu Vardište
Na Graničnim prelazima Vardište /BiH/ kod Višegrada i Mokra Gora /Srbija/ danas se na prlazak granice čekalo od dva do tri sata.
Nepregledne kolone automobila prouzrokovao je povratak građana iz Srbije sa Jadranskog mora, a i predstojeći vikend.Zvog odlaska građana iz Republike Srpske na Sabor trubača u Guči i sutra i prekosutra se očekuju još veće gužve na graničnim prelazima.

U Vardištu se ponovo pojavio dugogodišnji problem sa građanima tri sela koji moraju proći kroz granični prelaz da bi došli do svojih kuća.Domaćin Radomir Jojić je na moto-kultivatoru vozio sijeno i čekao u koloni kao i ostali.„Ovo se mora riješiti jer su građani ova tri sela ogorčeni kad moraju da čekaju ljeti u kolonama da bi došli do svojih ognjišta. Godinama vlasti obećavaju izgradnju modernog graničnog prelaza ali još ništa od toga'', kaže Jojović.

Gužve se očekuju još dva tri dana dok dođe do smjene turista na ljetovanju na moru.

Iz pravca Mokre Gore nije bilo gužvi i čekalo se za prelazak granice desetak minuta.BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar