Policajci pili, pa "maricu" dali...

Tri slovenačka policajca suspendovana su jer su maloletnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu", iako nema položen vozački ispit.

Svijet 07.08.2018 | 22:18
Policajci pili, pa "maricu" dali...
Svi zajedno su pili alkohol, objavili su mediji, što je potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

Protiv tridesettrogodišnjeg policajca i njegovog pet godina mlađeg kolege, kao i 20-godišnjeg policijskog pripravnika, na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu prijateljicu, već je pokrenut disciplinski postupak. Oni su suspendovani zbog disciplinskog prekršaja, a preti im otkaz i mogućnost krivične prijave.

Ako, uz to, budu optuženi i osuđeni za "nesavesno" ponašanje tokom dužnosti, mogli bi da budu kažnjeni sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su Pop TV i Slovenski radio.

Za incident sa maloletnom devojkom, koja je policijskim vozilom upravljala na auto-putu, nakon što je celo "društvo" pilo alkohol, saznalo se tako što je ona ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama, navode mediji.

To je primetio jedan policajac koji radi u unutrašnjoj kontroli policije, koji je zatražio da se slučaj ispita. Nakon toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala, navode mediji.

U policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da stave do znanja da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati, kao i da nije slučajno to što tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jel mala

07.08.2018 23:05

Dobro vozi.

ODGOVORITE
Name

Slovenci se opustili

08.08.2018 08:01

Da nije prijateljica iz naših krajeva??

ODGOVORITE
Name

Sta je tu je

08.08.2018 08:02

Ovo je dokaz da su policajci samo ljudi ali i da drzava funkcionise. Verovatno je lepo ziveti u drzavi, gde covek ima osecaj da je zakon isti za sve.

ODGOVORITE
Name

Tako je

08.08.2018 10:28

Tako je. A i maloletni za volanom, mogla ih je sve pobiti. Tu treba isto neku kaznu odrediti.