LŠ: Zvezda ide u Salcburg! Ako izbaci Trnavu...

Zvezda može na Salcburg ukoliko prođe Trnavu! Fudbaleri Crvene zvezde igraće sa pobednikom dvomeča Salcburg – Škendija ukoliko se plasiraju u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.  Zvezdin put do Lige šampiona: Slovaci, pa. . .  Pre svega, crveno-beli će morati da zaborave na ono što ih čeka u plej-of rundi i okrenu se prvoj od dve najvažnije utakmice u sezoni: utorak, 20. 30, Spartak Trnava. A, posle. . .  Prvi meč u Beogradu. . .

Fudbal 06.08.2018 | 12:45
LŠ: Zvezda ide u Salcburg! Ako izbaci Trnavu...
Crveno-beli prvo moraju da "preskoče" prepreku zvanu Spartak Trnava, Slovaci gostuju u Beogradu u utorak, a revanš je sedam dana kasnije.

Prve utakmice plej-of runde su 21/22. avgusta, kada će Zvezda biti domaćin u potencijalnom meču, a revanši 28/29.

Salcburg je petostruki uzastopni šampion Austrije, dominira u svojoj zemlji otkako je klub preuzeo Red Bul, a zadržao je primat uprkos tome što se glavni sponzor u prethodne dve sezone koncentrisao više na Lajpcig.

Austrijanci ipak već godinama ne uspevaju da se domognu grupne faze LŠ, zaustavljeni su u kvalifikacijama u poslednja tri pokušaja, dva puta u plej-ofu od strane Malmea i Dinama iz Zagreba.

U međuvremenu su sedam puta igrali grupnu fazu Lige Evrope, a najuspešiniji su bili prošle sezone kada su neočekivano stigli do polufinala, gde ih je eliminisao Olimpik Marsej u produžecima.

S druge strane, Škendija je prošle sezone osvojila drugu titulu prvaka Makedonije, prvu posle sedam godina, a ljubiteljima fudbala iz naše zemlje je poznata po dvomeču sa Partizanom upravo u kvalifikacijama za LŠ 2011. Crno-beli su bili ubedljivi sa 5:0 u tom dvomeču.

U međuvremenu, Škendija je tri puta ispadala u prvoj rundi kvalifikacija za LE, ali je u prethodne dve sezone stizala do plej-ofa, gde su je zaustavljali Gent i Milan.

Tim iz Tetova je dvomeč sa Salcburgom izborio nakon trijumfa nad Nju Sejntsom iz Velsa (5:0, 0:4) i moldavskim Šerifom (1:0, 0:0).

Dan pre prve od dve najvažnije utakmice u sezoni, fudbaleri Crvene zvezde saznali su šta ih čeka posle.

U sedištu UEFA u Nionu danas je održan žreb za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona u kojoj će bolji iz dvomeča Crvena zvezda - Spartak Trnava igrati sa boljim iz duela Red Bul Salcburg - Škendija!

Šampion Austrije i polufinalista Lige Evrope iz prošle sezone svakako je favorit u odnosu na makedonskog prvaka, Škendiju iz Tetova, koju je Partizan na leto 2011. glatko izbacio pobedama 4:0 u Beogradu i 0:1 u Skoplju. Treba reći i da je Salcburg sezonu završenu plasmanom među četiri najbolja tima u Ligi Evrope počeo eliminacijom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dalje je otišla Rijeka zahvaljujući golu u gostima - 1:1 na "Red Bul areni" i 0:0 na "Rujevici".

Prve utakmice plej-of runde biće odigrane 21. i 22, a revanši 28. i 29. avgusta.

Ukoliko eliminišu Spartak iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Crvene zvezde će se u plej-of rundi sastati sa pobednikom meča Salcburg - Škendija. To je ishod žreba u Nionu, koji je crveno-bele  vrlo verovatno poslao na polufinalistu Lige Evrope iz prošle sezone. Naravno, potrebno je prvo da crveno-beli eliminišu prvaka Slovačke, a da tim iz Mocartovog grada bude ubedljiv u sudaru sa Škendijom. Prva utakmica biće odigrana u Beogradu 21. avgusta.

Reklo bi se da je Crvena zvezda mogla bolje da prođe. Salcburg je uigran tim, defanzivno perfektan koji je snagu pokazao prošle sezone u Ligi Evrope. Ispali su u polufinalu od Marseja. Ipak, tim iz Austrije ima gubitnički kod kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošle sezone su ispali od Rijeke, pre toga od Dinama... Ove sezone su ostali bez komandanta odbrane Dujeta Ćaleta Cara, otišli su Valon Beriša i Valetino Lazaro. I pored toga trener Marko Rose može da računa na vrlo, vrlo uigran i jak tim. Posebno kada je reč o defanzivi. Glavna karika je reprezentativac Izraela Dabur, strelac tri gola u ovoj sezoni. Zanimljivo je da je Salcburg u seriji od osam pobeda računajući i prijateljske mečeve.

Odlično su počeli ovogodišnje prvenstvo Austrije. Slavili su protiv Laska i Materzburga. Crvenu zvezdu čeka pakleno težak zadatak, ali... Ukoliko tim Vladana Milojević ponovi prošlogodišnje partije protiv Krasnodara i CSKA imaće čemu da se nada... Naravno, prvo treba proći Spartak iz Trnave.

Pobednici idu u Ligu šampiona, poraženi direktno u Ligu Evrope. Drugim rečima, ukoliko eliminiše Spartak iz Trnave, Crvena zvezda će sa obezbeđenih šest mečeva na evropskoj sceni igrati za ulazak među 32 najbolja kluba na kontinentu. Momci trenera Vladana Milojevića danas su saznali i da to neće biti nimalo lako, iako gotovo da nije postojao ishod prema kom bi crveno-beli dobili "povoljnog" protivnika.

O tome svedoči i ishod žreba.

/staza šampiona/

Crvena zvezda/Spartak Trnava – Salcburg/Škendija
Krabag/BATE Borisov - PSV Ajndhoven
Jang bojs - Astana/Dinamo Zagreb
Malme/Videoton - Seltik/AEK Atina

/staza pratilaca/

Benfika/Fenerbahče - PAOK/Spartak Moskva
Standard/Ajaks - Slavija Prag/Dinamo Kijev

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar