Kraj sna o Premijer ligi?!

Midlzbro prodao najbolje za 37. 000. 000 evra! Toni Pjulis potvrdio transfere Traorea i Gibsona u Premijer ligu.

Fudbal 06.08.2018 | 10:00
Kraj sna o Premijer ligi?!
Primetno je bilo da krilni napadač Adama Traore i defanzivac Ben Gibson nisu bili u ekipi Midlzbroa koja se namučila na gostovanju u Bristolu. Posle meča, menadžer Toni Pjulis je otkrio razloge izostanka dvojice možda i najboljih fudbalera svog tima, a to je činjanica da su prodati.

Na startu sezone u kojoj je plasman u Premijer ligu označen kao prioritet Midlzbro se odrekao dvojice važnih šrafova, a bez obzira na sjajnu cifru koju će zaraditi - ukupno blizu 40.000.000 evra - izvesno je da će morati da reaguju kako ne bi zapali u probleme.

Prvi će najverovatnije Riversajd napustiti Troare, izdanak Barsine La Masije, koji već danima pokušava da realizuje prelazak u Vulverhempton.

Novopečeni premijerligaš mučio se da namoli Midlzbro da im proda sjajnog krilnog napadača, a nakon što im je glatko odbijena prva ponuda od 18.000.000 evra na Mulinou su rešili da aktiviraju Traoreovuotkupnu klauzulu koja iznosi 20.000.000 i prigrabe sebi novo pojačanje. Sa fudbalerom i njegovim agentima Vulvsi nisu imali problema, isuviše je Žorž Mendeš iskusan u poslu da bi omanuo na dovođenju ovakvog igrača.

Što se tiče Gibsona, jednog od najboljih defanzivaca u Čempionšipu, on će preći u Barnli kod Šona Dajšakoji voli u timu štopere starog kova. Mnogi kažu da je Gibson idealno pojačanje za fudbal koji igraju Klaretsi - čvrsto i jako - tako da je sa njim učesnik Lige Evrope potpuno pogodio.

Midlzbro je odolevao gotovo celo leto, odbio je najpre 14.000.000, potom i 15.000.000 evra, ali i položio oružje pred poslednjom ponudom koja je bila uzmi ili ostavi - 17.000.000. Tako će Gibson i Traorenajverovatnije u ponedeljak kompletirati transfere u nove klubove i omogućiti Midlzbrou tri dana fore da im dovede adekvatne zamene kako bi ispunio ambicije zacrtane uoči starta sezone.

U suprotnom, sledi novo tavorenje u Čempionšipu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar