HSV tragično započeo u Cvajti, blamaža pred 50.000 ljudi!

Kil iskoristio sve promašaje domaćih i slavio sa 3:0!

Fudbal 04.08.2018 | 08:45
HSV tragično započeo u Cvajti, blamaža pred 50.000 ljudi!
Iza slavnog Hamburgera je najtužnija sezona u 130 godina dugoj istoriji kluba - po prvi put Dinosaurusi su ispali iz Bundeslige - a kako je krenula nova izgleda da će navijači slavnog kluba imati još dosta prilika da čupaju kosu i kunu svoje "miljenike". Na premijeri, pred prepunim Folkspark stadionom (više od 50.000 gledalaca), sva tri boda iz Hamburga odneo je lokalni rival Holštajn Kil - 3:0. 

A pre samo nekoliko dana i u klubu i oko kluba hvalili su se sjajnim rezultatima u pripremnom periodu. Redom su padali CSKA Moskva, Rapid iz Beča, Stouk, pa u generalnoj probi čak i Monako. Delovalo je da je trener Kristijan Tic zaista dobro naštelovao tim da krene jako od starta, ali onda hladan tuš. Leden, bolje reći. Da nije u situacija u kojoj jeste, mogli bismo da kažemo ozbiljna blamaža HSV-a, ovako - kazaćemo samo težak poraz. 

Slaba će uteha domaćim igračima i pre svega navijačima koji su ispunili stadion skoro do poslednjeg mesta biti to što je Hamburger igrao sasvim pristojno, stvarao šanse i promašivao nemilice. Jer u ligi u kojoj se igra bez garda, otvoreno i drsko do koske, gde veliki na papiru apsolutno ništa ne znači - to je najbolje poslednjih godina osećao Nirnberg, a izgleda da će i HSV - favoriti jako često tresnu zadnjicom o ledinu ukoliko svoje mogućnosti ne podese na maksimum maksimuma.  

Kil je iskoristio svaku i najmanju grešku rivala, verovatno i sam sebe iznenadivši ovakvim rezultatom. Kontra savršena, pas miran, transformacija daleko iznad nivoa Cvajte. Mefert u 56, Kinsombi u 78 i mladi Austrijanac Honsak u nadoknadi kao šlag na tortu - 0:3! 

U sastavu HSV-a nije bilo kapitena Arona Hunta zbog povrede. Mnogi će reći najvažnijeg kamenčića uHicovom mozaiku koja očito još nije valjano sastavljen. 

Ni to neće biti neka uteha posle ovakvog starta...     

CVAJTA - 1. KOLO

Petak

Hamburger - Holštajn Kil 0:3 (0:0)
/Mefert 56, Kinsombi 78, Honsak 90+3/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar