Delpo: Nadal baš dobar, Federer može do broja jedan!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro pohvalio je svoje rivale Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Tenis 05.08.2018 | 19:30
Delpo: Nadal baš dobar, Federer može do broja jedan!
Del Potro, trenutno četvrti teniser sveta, želi da se nađe na završnom turniru sezone u Londonu, ali mu je primarni cilj dobar plasman na US Openu.

"Želim da odigram dobar turnir u Njujorku, a onda da pokušam da se plasiram u London, što nije nemoguće. To bi bilo sjajno, kada bi se ponovo našao u Londonu posle toliko godina. Rafa Nadal igra baš dobro, a Rodžer Federer može ponovo do broja jedan na svetu. Naravno, tu je i Saša Zverev, koji je budućnost, ali i sadašnjost ovog sporta",rekao je Del Potro.

"Div iz Tandila" želi da se takmiči sa najboljima, a zna i da može kada je 100 odsto spreman.

"Pokušavam da se približim njima što više mogu, ali videćemo šta će biti krajem godine. Kada sam na 100 odsto znam koliko sam opasan. Međutim, nekada vam je potrebno više od dobrog tenisa kako biste se takmičili sa ovim momcima. Uspevalo mi je to nekada u prošlosti i nadam se da će i u budućnosti", dodao je Delpo.

Del Potro je ove sezone osvojio svoju prvu Masters 1000 titulu u Indijan Velsu. Na US Openu će pokušati da ponovi svoj najveći uspeh u karijeri, kada je 2009. pobedio Rodžera Federera za titulu u "Velikoj jabuci".

"Pokušaću da igram što bolje i uživam sa navijačima. Treniram veoma naporno za sve turnire na betonu, a telo me za sada sluša. Sviđa mi se i tenis koji trenutno igram", jasan je Del Potro.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar