I on od danas bije stotku - Gabrijel Žezus do 2023.

Mladi Brazilac potpisao novi unosniji ugovor sa Mančester Sitijem.  Siti nagradio Žezusa, majka pozdravila Gvardiolu.  Brazilski golgeter Gabrijel Žezus dogovorio je novi petogodišnji ugovor sa Mančester Sitijem, saopštio je šampion Engleske.

Fudbal 03.08.2018 | 18:45
I on od danas bije stotku - Gabrijel Žezus do 2023.
Mančester Siti je nastavio trend blindiranja svojih najznačajnijih fudbalera, a jedan od takvih Brazilac Gabrijel Žezus (21) produžio je zvanično ugovor s Građanima za još dve sezone, do juna 2023. godine.

Mladi Brazilac, koji je procenjen na 80.000.000 evra, postigao je 24 pogotka na 53 nastupa za Mančester Siti, a po novom ugovoru dobio je i lepu povišicu pa sada "bije" preko 100.000 funti nedeljno, umesto dosadašnjih 90.000.

Naravno, Žezus je oduševljen ovim potezom kluba i kaže da sada na miru može da se posveti napredovanju.

"Hvala klubu koji je organizovan i fokusiran otkako sam stigao ovde. Pep je imao značajnu ulogu u mom dolasku, ali i klub koji me je privukao ambicioznim planovima. Mančester Siti je veliki klub, koji svakodnevno sve više raste, a ja se nadam da ću doprineti tome još više", rekao je Žezus.

Zadovoljan je i direktor fudbala Građana Čiki Begiristajn.

"Gabrijel je jedan od najboljih mladih napadača na svetu i njegovo produženje ugovora je veliki podstrek za sve nas u klubu. Znam koliko Pep uživa da radi s njim i drago mi je što ću u godinama koje dolaze gledati kao Žezus izrasta u jednog od najboljih fudbalera sveta", poručio je Begiristajn.

Prethodni ugovor Mančester Sitija i Gabrijela Žezusa važio je do leta 2021. godine.



Mladi 21-godišnji fudbaler nagrađen je za odlične partije iz prošle sezone, u kojoj je postigao 17 golova, a iza kog je loš nastup na Mundijalu u Rusiji jer nije uspeo da se upiše u strelce.

On je za samo godinu i po dana, od dolaska iz Palmeirasa za 30 miliona evra, opravdao očekivanja kod menadžera Pepa Gvardiole i čak imao bolji status u odnosu na mnogo iskusnijeg Serhija Aguera.

Imao bi i bolji učinak da ga nisu zadesile povrede metatarzalne kosti i kolena.

Nakon potpisivanja ugovora prvo je pozvao majku Veru, nakon što su se lepo ispričali, majka mu je poželela sreću i posebno pozdravila Gvardiolu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar