Poginule tri osobe u Bihaću

U 13. 20 u postrojenju Hidrocentrale u Kostelima kod Bihaća došlo je do eksplozije u kojoj su smrtno stradale tri osobe, a jedna je u kritičnom stanju.

Bosna i Hercegovina 02.08.2018 | 17:30
Poginule tri osobe u Bihaću
Kako saznaje RTVUSK u Upravi policije USK, riječ je o zaposlenima u hidrocentrali.

Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo zbug curenja plina. Zvanične informacije biće poznate nakon što se završi uviđaj i istraga.

– Izlaskom na samo mjesto potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja. Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” i u teškom je stanju. Na mjesta događaja su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje – rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).

Radnici su radili na remontu i čišćenju turbine.

– Trenutno ne znamo o kojim povredama se radi. U vodi koja je bila u prostoru došli smo do tri beživotna tijela. Nažalost, nije im bilo pomoći. Riječ je o radnicima – dodao je Beganović.

U postrojenjima hidrocentrale preduzete su mjere opreza, a lice mjesta obezbjeđuju policijski službenici.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DRAGAN Modriča

02.08.2018 18:02

Saučešće porodicama poginulih radnika !

ODGOVORITE