Smijeh zbog `vulgarnih` sela

Niko od poslanika u parlamentu Gane nije mogao da suzdrži smijeh kada je njihov kolega John Frimpong Osei počeo da nabraja nazive sela u svojoj izbornoj jedinici.

Svijet 30.07.2018 | 10:36
Smijeh zbog `vulgarnih` sela
Imena tih mjesta na lokalnom jeziku Tvi (poznatom i kao Akan Kasa) u prijevodu glase "Mudra vagina", "Glupi penis" i "Jadni testisi", a njihovo nabrajanje do suza je nasmijalo predstavnike naroda, prenosi BBC.

Poslanika Oseija zanimalo je kada će mještani tih sela konačno dobiti struju.

"Ali, električna energija bi mogla da ih ometa u noćnim aktivnostima", našalio se ministar energetike Boakye Agyarko.

Kako, međutim, ni većina stanovnika Gane nije čula za ta mjesta živopisnih imena, BBC je potražio odgovor na pitanje kako su ih ona uopšte dobila, prenosi B92.

Thomas Naadi, iz prijestonice Gane Akre, rekao je za britansku televiziju da su imena najčešće davali prvi doseljenici, i to prema nekim svojim životnim iskustvima.

Ministar je, ipak, obećao da će se raspitati šta može da se uradi kako bi se sela na istoku zemlje priključila na mrežu.


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pa šta

30.07.2018 11:37

I banjaluka ima Picin park pa se niko ne keslači. Ahahahahaha

ODGOVORITE
Name

Čuna za pa šta

30.07.2018 17:13

A Šta su DONJA PUŠĆA, U Hrvatskoj, Autobus sa Črnomerca svakodnevno za donja pušća ,samo ponesite dobre ČEPOVA!!?? ili mjesto Gornji Zagoni!!?? od Tuzle prema Bijeljini,. .Ukočit će te se od zadovoljstva,ako ste dobar zagondžija ako se ne ukoči nema ništa.