Lucky champion: Olga dobro igra i zdravo razmišlja!

Već sada znamo da će ovo biti jedna od teniskih priča godine, koja je počela odlukom organizatora River kupa u Moskvi da pozovu našu teniserku Olgu Danilović i saopšte joj da je kao "lucky loser" iz kvalifikacija, ipak, u glavnom žrebu.

Tenis 31.07.2018 | 22:15
Lucky champion: Olga dobro igra i zdravo razmišlja!
Kada kaže da će joj biti potreban odmor da bi, pre svega, shvatila šta joj se dogodilo ove nedelje u Moskvi...

...imamo dovoljno razloga da joj verujemo.

Olga Danilović, nasmejana tinejdžerka iz Beograda koja se za sada odlično nosila sa epitetima poput "velika nada svetskog tenisa", ali i procenama stručnjaka da je čeka velika karijera, krenula je pre sedam dana u turističko razgledanje prestonice Rusije nakon razočaravajućeg poraza u kvalifikacijama za WTA turnir na zemljanoj podlozi - River kup.

Međutim, usledio je poziv od trenera Dejana Vraneša, koji joj je saopštio da su joj organizatori dali još jednu šansu zbog kasnih otkaza dve učesnice glavnog žreba turnira svrstanog u Premijer kategoriju WTA tura.

Olgi nije bilo potrebno reći dva puta: raspakovala je torbu, pripremila opremu, našpanovala rekete, vratila se na šljaku kraj Reke Moskve i kao "lucky loser" napravila nekoliko podviga sve dok se danas, u svom prvom profi finalu u karijeri, nije suočila sa noćnom morom iz juniorskih dana - za nju nepobedivom vršnjakinjom Anastasijom Potapovom, sa kojom je imala skor 0:5.

Ni Potapova bodrena zemljacima sa tribina, na kojima su joj praktično jedina glasna podrška bili mama Svetlana i trener Dejan, nije bila nepremostiva prepreka za levoruku teniserku opasnog servisa i burnog mladalačkog temperamenta.

Prvu od mnogih WTA titula u karijeri koju ćemo nestrpljivo pratiti u godinama koje dolaze, Olga je osvojila nakon što su joj se "odsekle" i ruke i noge kada je stigla do meč lopte u finišu drugog seta, zbog čega je u trećem morala da igra i protiv sebe i protiv rivalke i protiv publike.

I... uspela je: 7:5, 6:7, 6:4!

"Ne mogu rečima da opišem kako se osećam. Juče sam posle plasmana u finale rekla da sam živela za taj trenutak, a još je bolji osećaj što sam uspela da pobedim i srećna sam", rekla je Danilovićeva posle meča, koji je izazvao veliku pažnju javnosti u Srbiji.

Upitana o svom servisu i duploj servis greški na meč lopti, srpska teniserka rekla je da je cele nedelje radila na servisu.

"Danas su radili živci i sve to što se događalo... Ne na meč lopti, ali u nekim važnim poenima mislim da sam servirala dobro. To nije bio moj najjači servis, ali nekako sam uspela. Imala sam mnogo duplih servis grešaka, nisam servirala kako sam želela ali je to na kraju bilo dovoljno", dodala je ona.

Danilovićeva je igrala kvalifikacije, a u turnir je ušla kao "lucky loser", zbog odustajanja dve teniserke. Ona je rekla da je bila umorna, ali da ni u jednom meču nema izgovora, a posebno u finalu.

"Za poslednji meč uvek moraš da daš više, ali sam se držala", rekla je 17-godišnja srpska teniserka, koja je u juniorskoj konkurenciji osvajala gren slem titule.

Danilovićeva je navela da će sledeće godine braniti titulu u Moskvi i zahvalila je publici na podršci koja je bila velika, iako je igrala protiv domaće takmičarke. Upitana za naredne turnire, Danilovićeva je rekla da mora prvo da se odmori.

"Još ne shvatam šta sam uradila. Treba mi nekoliko dana da se smirim i da objasnim sebi da sam osvojila WTA titulu", rekla je ona.

Ona nije želela da kaže šta je rekla protivnici na kraju meča, već da će to ostati njihova tajna. Inače, pred prvo WTA finale u kom su obe takmičarke rođene u ovom Milenijumu, Olga je rekla da su Anastasija i ona pre svega prijateljice i da ima utisak da se znaju "čitav život".

"Finale je bilo kvalitetno, obe smo imale mnogo vinera i neverovatnih poena. Nisu bile presudne neke greške, bile smo smirene, igrale smo svaki poen kao da se u prethodnom nije ništa dogodilo, igrale smo poen po poen i zbog toga je meč bio sjajan. Sve što date, vratiće vam se".

Načinom na koji trenira, igra, ali i razmišlja, Olga iz dana u dan nagoveštava da je nisu tek tako proglasili za "veliku nadu svetskog tenisa".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar