Karamatić: Jedva čekam odlazak

Delegat u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić /HSS/ izjavio je da jedva čeka da američki ambasador u BiH Morin Kormak ode iz BiH i da na njeno mjesto dođe neko ko će sprovoditi politiku SAD, a ne sarajevske političke čaršije.

Bosna i Hercegovina 28.07.2018 | 20:59
Karamatić: Jedva čekam odlazak
Povodom saopštenja američke Ambasade i OHR-a u kojem je navedeno da će HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS biti direktno odgovorni za eventualno dalje širenje organizovanog kriminala i korupcije u BiH zbog neusvajanja izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH, Karamatić je naveo da je to "notorna glupost".

Kada je riječ o OHR-u, Karamatić je rekao da je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko "ničim izazvan zaglavio u BiH", prenosi portal "Kliks".

"Incko je u BiH zaglavio kao LJubo Bešlić u Mostaru. NJemu je ovo zadnji angažman pa se mora sa nečim zabavljati. Čovjek bi možda išao i u penziju... Razumijem njegove stavove, a ne znam koliko je upoznat sa stanjem", rekao je Karamatić.

On je dodao da ne zna da li je Incku poznato da je Klub delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH predložio izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, na kojima su radili i međunarodni stručnjaci i Ministarstvo pravde BiH.

"Razlika između zakona koji forsira međunarodna zajednica i zakona koji je predložio Klub delegata iz reda hrvatskog naroda je u nekih pet rečenica. Kada bi se ušlo u dublju analizu vidjelo bi se da su tu male razlike. Vjerujem da će se to prevazići u amandmanskoj fazi jer protiv izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH nije niko", rekao je Karamatić.

Dom naroda Parlamenta BiH odlučio je juče da po skraćenom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, predlagača Amira Fazlića iz SDA, koji je Predstavnički dom usvojio još u aprilu.

Delegati nisu prihvatili zahtjev Predstavničkog doma da ovaj zakonski prijedlog bude razmatran po hitnom postupku. Usvajanje izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH potrebno je radi sprovođenja odluke Ustavnog suda BiH koji je još prošle godine proglasio neustavnim više odredaba ovog zakona.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Realno

28.07.2018 19:03

Idi jednom iz BiH da se vise nikad ne vratis i svi oni koji su bsksuz kao ti rogonja

ODGOVORITE
Name

A dje ce

28.07.2018 21:34

Tacno covjek kaze. Carsijski politika vodi u propast.

Name

Mostar

29.07.2018 12:07

Dobio čovjek sedamdeset glasova ali ga je čović progurao u vlast da bi lajao a čović se pravio fin. U svakoj emisiji na televiziji ponavlja dokazaćemo da smo mi gazde u BiH.

Name

Proleter

29.07.2018 12:11

Američka politika u BiH je ista, od 1991. do danas. Ne treba više od jedne zdrave ćelije u mozgu, da se izvuče zaključak, pogotovo što i sami amerikanci tvrde da ne mijenjaju vanjsku politiku olako, pogotovo ne zbog osobe koja je na njihovoj crnoj listi. Isto tako, ne i zbog ovog Karamatića, jer se američka ambasada u ZG ograđivala od njih i njihovih ustašluka.

Name

Julija

29.07.2018 20:41

Ma kome ti KARAMATICU držiš predavanja nisi dobio ni 100 glasova na izborima i kaži to već jednom javnosti kako si došao u parlament Bih.Ti si jedan obični megamin DRAGANA ČOVIĆA i izgovaras ono što on misli a ne smije da kaže. Usput ti si jedan obični USTASOID a to u prevodu znači sličan USTASI ali samo loša kopija.

Name

aha

28.07.2018 19:06

Pravi UJO

ODGOVORITE
Name

re aha

28.07.2018 22:27

Kakav ujo sluprda i velk mucak

Name

john doe

28.07.2018 19:23

A zasto ne kazes zasto vas pijedlog nije prosao i o kojih 5 recenica se radi..preformulisane su tako da stite svu vasu kradju i samovolju i stite vas od odgovornosti i kradja..sram vas bilo hajducine

ODGOVORITE
Name

Jadan bio

28.07.2018 19:23

Znas li uopste sta mlatis?

ODGOVORITE
Name

Holland

28.07.2018 19:26

Zamuslite glasa protiv tog zakona,zakljucak da je on lopov nema sta drugo.

ODGOVORITE
Name

Da

28.07.2018 19:50

I mi mnogi iliti vecina ceka da ti i tebi slicni odu zauvijek , normalno da se plasite pravne drzave , jer ste sve pokrali i trebalo bi zato odgovarati !

ODGOVORITE
Name

Senad

28.07.2018 19:54

Zadojen covjek ustaskom ideologijom. Diskusija i ljudski razgovor ne pomaze. Samo izolacija iz politickog zivota i zatvor za bljuvotine i uvrede.

ODGOVORITE
Name

Sta ljudski

29.07.2018 05:16

Sta to ljudska i moze doci iz vahabitske carsije.

Name

Oktobar

28.07.2018 20:09

Za Karamatica nikad ne bih ni cuo da slucajno ne prebacih na teletekst RTRS ( gledam EP u vaterpolu ) i procitah kao jednu od najvaznijih vijesti sta je rekao doticni ( predstavnik hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupstine BiH ). Ostrvio se na odlazecu americku ambasadorku Korin Kormak a RTRS jedva docekao da prenese kako mnogi osim " milog predsjednika " takodje ne vole americku ambasadorku .A licemjerje je u tome sto Javni servis po 15 minuta prenosi izlive srece i zadovoljstva Cvijanovicke iz SAD o dobrim odnosima RS i SAD pa prosto ne znate sta ova TV kojoj placamo pretplatu hoce da kaze :volimo li mi Ameriku ili ne ?

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

28.07.2018 21:04

Ej moji BH politicari bolje bi bilo da vi svi odete i da se nikada ne vratite,a da nam dodju Ameri i EU politicari. Od nasih politicara bi bilo tesko izabrati 10 koji bi imali moju podrsku.

ODGOVORITE
Name

Slobo

29.07.2018 04:09

Jedva cekam da nikad necujem za tebe KOPILJA NE

ODGOVORITE
Name

bošnjak

29.07.2018 10:31

Ovaj il je lud ili mu noge smrdePa Kormak ne smije ništa izgovoriti-uraditi što niuje dogovoreno u kongresuTako če i sljedeći ambasador provoditi politiku SAD a ne neku svojuOvaj misli da ameri rade ko balkanci....malo si se zaj.........

ODGOVORITE