Ni Evropa, ni NBA – Dilejni ide u Kinu!

Američki košarkaš Malkolm Dilejni odabrao je da svoju karijeru nastavi u Kini, potpisavši za Guangdong Sautern Tajgerse.

Košarka 31.07.2018 | 08:15
Ni Evropa, ni NBA – Dilejni ide u Kinu!
Dilejni je sa "Južnim tigrovima" potpisao ugovor na jednu godinu u vrednosti od dva miliona dolara, a dobiće i dodatni pozamašni bonus ako sa timom osvoji titulu, prenosi Jurohups.

Ovom informacijom se cela saga oko Malkolma Dilejnija završava, s obzirom da se duže vreme spekulisalo u kojoj će ekipi nastaviti svoju karijeru.

Dilejni je već viđen u Efesu, pominjala se Barselona, Fenerbahće, a mnogobrojni fanovi Crvene zvezde ponadali su se da možda obuče crveno-beli dres.

Guangdon je prošle sezone završio na trećem mestu kineskog šampionata, a sa dodavanjem igrača poput Dilejnija sigurno je da imaju šanse da napadnu titulu.

"Pratimo Dilejnija već duže vreme, a pričali smo sa njim i pre nego što je otišao u NBA. Mislim da će se brzo uklopiti u ritam CBA lige, jer je pokazao zavidan kvalitet i u Evroligi i u NBA", izjavio je generalni menadžer kluba Žu Fangju.

Dilejni se po ozvaničenju transfera zaputio na Tviter, gde se svađao sa mnogobrojnim fanovima koji su bili nezdovoljni njegovom odlukom.

"Što se tiče mojih fanova u Evropi, ne zanima me vaše mišljenje. Doneo sam najbolju moguću odluku za mene i moju porodicu. Prestanite da tvitujete ili ću vas blokirati",napisao je Dilejni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar