Olga poslije uspjeha karijere...

Olga: Bez velike taktike, igrala sam svoju igru.  Talentovana srpska teniserka nada se da će i u polufinalu turnira u Moskvi uspeti da pruži maksimum.  A mama je već kupila karte za nazad! Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da je majka već kupila povratne avionske karte posle poraza u kvalifikacijama za turnir u Moskvi.  

Tenis 27.07.2018 | 17:00
Olga poslije uspjeha karijere...
Ipak, informacija da će zbog povrede jedne od koleginica zaigrati u glavnom žrebu stigla je na vreme, pa Olga danas može da se pohvali plasmanom u prvo WTA polufinale – pobedom nad desetom igračicom sveta Julijom Gerges iz Nemačke.

"Mislim da sam negde oko deset igrala meč i izgubila, da bi moja mama nedugo zatim kupila povratne avionske karte. Otišle smo na Crveni trg u šetnju, pre nego što me je nazvao trener i rekao mi da moram da se vratim. Upitala sam ga zašto, pošto sam izgubila i zakazala let za sledeći dan, a on mi je samo odgovorio – 'Ne, ne... Igraš sutra!'. Bila sam u špku, ali sam se odmah vratila u hotel", rekla je Ogla u širok osmeh.

Olga je nedelju bila bolja od Nemice Vivijan Haizen u dva seta, da bi potom bila poražena od Špankinje Paule Badose Gibert na poslednjem koraku pred glavni žreb, ali je sudbina ipak htela drugačije.

"Svaka pobeda ovde je važna za mene, ali je ova ipak posebna jer sam je izvojevala protiv jedne od najboljih igračica sveta. Neverovatan je osećaj, sve ovo što se dešava je zaista neveorvatno", istakla je Danilovićeva i potom opisala spomenutu zanimljivu situaciju:

Rivalka u borbi za prvo veliko finale čeka je Beloruskinja Aleksandra Sasnović, trenutno 42. igračica sveta.

"Kada igrate protiv igračica kao što je Julija, jedna od svakako najboljih na svetu, ne možete da pravite ne znam kakav plan. Svi iz mog štaba rekli su mi da ostanem fokusirana, da igram svoju igru i ne dozvolim prevelike oscilacije. Takođe, dobila sam instrukcije da čuvam svoje servis, pošto ona zaista ima odličan prvi početni udarac. Trudila sam se sve vreme da nađem pravi ritam i pravo mesto na terenu, ali mislim da je odluka da se borim za svaku lopticu do samog kraja meča bila presudna".

Ujedno, sedamnaestogodišnju Srpkinju očekuje i veliki skok na WTA listi sa 187. pozicije, trenutno za najmanje oko 40 mesta.

Olga Danilović u petak je napravila veliko iznenađenje, pobedivši u dva seta Nemicu Juliju Gerges, trenutno 10. teniserku sveta.

Nikada u karijeri nije odmerila snage sa tako renomiranom igračicom, ali 17-godišnja Srpkinja nije dozvolila tremi da je sputa. Napravila je samo 11 neiznuđenih grešaka, osvojila preko 70 odsto poena na ubačen prvi servis, ali i 60 odsto poena na drugi servis Gerges.

Jedini krizni momenat imala je u drugom setu, pri vođstvu od 4:3.

Suočila se sa dve vezane brejk lopte, ali kada je odbranila svoj servis i povećala na 5:3, nemačka teniserka se u narednom gemu potpuno "samouništila" sa dve duple servis greške.

"Sjajna pobeda, ostvarena nad jednom od trenutno najboljih igračica sveta, tako da se osećam odlično i vrlo sam zadovoljna", bio je Olgin komentar na konferenciji za novinare.

Upitana da li je uspela da sprovede trenerove instrukcije u odnosu na vrline i mane Julije Gerges, odgovorila je da je najviše bila koncentrisana na sebe i svoju igru.

"Nema neke velike taktike kada igrate protiv ovako kvalitetnih teniserki. Smernice su bile da igram svoju igru, da probam da budem fokusirana sve vreme, da ne upadam u paniku, da ne pravim oscilacije, da osvajam gemove na svoj servis i borim se do kraja".

Rivalka u polufinalu biće Beloruskinja Aleksandra Sasnovič (42. na WTA listi), koja je u petak bila slobodna, pošto joj je Anastasija Sevastova (20) predala meč zbog povrede.

"Ne znam mnogo o njoj, osim da je odlična igračica i da je pravila sjajne rezultate u Fed kupu. Igraću svoju igru, kao i danas. Gledaću da ne razmišljam mnogo o značaju meča, pa ćemo videti kako ću proći".

Na konstataciju novinara da je sa tribina izgledalo da je lako stigla do pobede nad Gerges, odgovorila je "naravno da ne"!

"Možda je konačan rezultat ubedljiv, ali bilo mi je mnogo teško. Mislim da sam igrala vrlo dobro".

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar