LE: Radnički nemoćan u Izraelu!

Makabi nosi 2:0 na Čair! Fudbaleri niškog Radničkog izgubili su od Makabija 2:0 u Netanji, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Radnički odolevao 50 minuta, nada još postoji. . .  Izraelci pokazali kvalitet u drugom poluvremenu.  Sad ostaje nada u krcati Čair: Živković nije mogao sam, Kjartanson zakucao Nišlije! Nišlije poražene od Makabija u Netanji - 0:2.

Fudbal 26.07.2018 | 21:10
LE: Radnički nemoćan u Izraelu!
Nišlije su bile nemoćne u napadu protiv velikana iz Tel Aviva, ali su dobro odolevale "Ponosu Izraela" 50 minuta.

Golman Mladen Živković je sa tri sjajne intervencije, i jednom uz pomoć prečke, čuvao gol Radničkog, ali srpski tim nije uspeo da odoli do kraja.

Makabi prelama meč sredinom drugog poluvremena, a ključni trenutak dogodio se u 51. minutu kada Islanđanin Vidar Kjartanson koristi sjajno proigravanje rezerviste Golasa i dijagonalom po zemlji vara Živkovića.

Izraelci su strpljivo čekali novu priliku i dočekali su je u 69. minutu. Todorovski kasno startuje i obara Kjartansona nakon još jednog pasa u prazan prostor za Islanđanina.

Isti igrač uzima loptu i snažnim udarcem po sredini gola postiže i drugi gol na meču za veliku prednost Makabija.

Radnički je imao igrača više u poslednjih deset minuta, ali nijednom na meču nije direktno ugrozio reprezentativnog golmana Predraga Rajkovića.

Revanš meč je u Nišu sledećeg četvrtka.



Nišlije su se odlično držale tokom brojnih "ataka" Makabija od starta meča, ali golman Mladen Živković je ipak kapitulirao u 51. minutu, dok je još jedna greška odbrane pretvorena u pogodak iz jedanaesterca u 69. minutu.

Radnički je u poslednjih desetak minuta meča imao i brojčanu prednost zbog isključenja Aclija, ali nisu stvorili dovoljan broj šansi da bi ugrozili Predraga Rajkovića.

Nije još uvek ništa rešeno posle prvih 90 minuta dvomeča u Netanji, ali pred Radničkim je veoma težak posao za sedam dana u Nišu kada im je potrebna ubedljivija pobede od one koju je danas ostvarila ekipa Vlade Ivića:

MAKABI - RADNIČKI 2:0 (0:0)

Izraelci su želeli brzo do gola, nizali su se napadi pred Živkovićem koji je uspešno "popravljao" greške svojih defanzivaca, a u 8. minutu mu je saveznik bila i prečka. Najraspoloženiji je bio Kjartanson koji je pokušavao iz svih pozicija...

Upravo je ovaj Islanđanin pobegao rezervisti Aleksi Jovanoviću i kasnio visoko postavljenu odbranu Nenada Lalatovića.

Dobio je pas iskosa s desne strane i precizno je poslao u dalji ugao gola. Padala je koncetracija Nišlijama, pa je Todrovski oborio Mišu u 69. minutu unutar kaznenog prostora, da bi Kjartanson postigao još jedan gol sa "kreča".

Podsetimo, u slučaju prolaska u 3. kolo Radnički će igrati protiv boljeg iz duela Tobola i Pjunika (prvi meč 2:1).



Sad ostaje nada u krcati Čair i ništa više... Međutim, ako žele da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Radničkog iz Niša moraće da pruže mnogo, mnogo više u sudaru sa Makabijem iz Tel Aviva. Večeras u Netanji tim Vladimira Ivića je u potpunosti nadigrao Meraklije koje mogu da budu zadovoljne konačnim ishodom. Poraz (0:2) ostavio je kakvu takvu šansu timu Nenada Lalatovića, mada se videlo da je kvalitet na strani Makabija.

Igra fudbalera nekadašnjeg učesnika Lige šampiona bila je viši nivo u odnosu što mogu da pruže fudbaleri Radničkog. Jednostavno, Makabi je delovao brže, tehnički i taktički potkovanije. Šanse Radničkog da se nekako domogne trećeg kola merile bi se u promilima da na golu Nišlija nije blistao iskusni Mladen Živković. Sa druge strane reprezentativac Srbije Predrag Rajković je bio bezposlen. Bez ijedne intervencije.

On je odbranio nekoliko kolosalnih prilika i definitivno bio najjači štih u špilu Nenada Laltovića. Da će odbrana Radničkog biti na velikim mukama videlo se još u prvim minutima susreta. Brzonogi Atar je pravio probleme defanzivnoj četvorki Nenada Lalatovića koji nije mogao da se osloni na iskusnogCrnomarkovića. Radnički se odlučio za defanzivni blok i čekalicu... Teoretski to je moglo da da rezultat, ali na terenu je postojao samo jedan tim. Suviše mekano su delovali Lalatovićevi puleni i suviše lako su dozvoljavali Kjartansonu i Ataru da ih ugrožavaju. Bilo je mnogo šansi u prvom poluvremenu, a nedostatak golova napunio je šake Nišlija bradom. Živković je branio čak i pokušaje koji su bili viđeni u mreži.

Mogao je Lalatović da bude zadovoljan rezultatom, ali igrom – ne. Alternativni štoper Mijailović nije mogao da se snađe, nije bio u utakmici. Loše je reagovao u 51.minutu, zakasnio da napravi ofsajd, što je iskoristio Kajartanson i pogodio mrežu našeg tima.

Videlo se da je srpski stručni štab Makabija (Ivić i Veselinović) dobro analizirao snagu Nišlija. Domaćin je udarao tamo gde je Radnički najtanji. Koliko gosti nemaju iskustva videlo se u 67.minutu. Prilično naivno je Todorovski napravio jedanesterac nad Kjartansonom (prethodno je Mijailović zakasnio), a isti igrač je sigurno izveo najstrožu kaznu.

Ponovo se i dalje igralo isključivo pred golom Mladena Živkovića. Noma, Grbić i Jovanović nisu imali snage da zadrže loptu i bar malo rasterete odbranu.

Nišlijama nije pomoglo ni to što je Atzli u 79.minutu zbog simuliranja dobio crveni karton. Viđeno je tek nekoliko mršavih pokušaja.

MAKABI - RADNIČKI 2:0 (0:0)
/Kjartanson 51 i 69 pen/

Stadion: "Netanija Munisipal".

 Sudija: Paolo Macoleni.

MAKABI: Rajković -  Dasa, Tibi, Amador, Saborit, Miča, Perec, Rikan, Acili, Kjartanson, Atar.

RADNIČKI: Živković -  Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković (od 74. Nikodijević) -  Mijailović, Mićić, Stanisavljević (od 63.Aleksandar Jovanović) -  Noma, Grbić -  Mrkić (od 46. Aleksa Jovanović).

Četvrtak

Tobol - Pjunik 2:1 (0:0)
Ufa - Domžale 0:0
Ventspils - Bordo 0:1 (0:1)
Kairat - Az Alkmar 2:0 (1:0)
Vitorul - Vitese 2:2 (1:0)
Spartaks - La Florita 6:0 (3:0)
Rudar Velenje - FCSB 0:2 (0:1)
Hapoel Haifa - Hafnarfjordur 1:1 (0:0)
Čikura - Maribor 0:0
Torpedo - Vikingur 3:0 (1:0)
Balzan - Slovan 2:1 (1:0)
Lajpcig - Heken 4:0 (2:0)
Didelanž - Drita 2:1 (0:1)
Makabi - Radnički 2:0 (0:0)
APOEL - Flora 5:0 (2:0)
Molde - Laci (2:0)
Honved - Progres 1:0 (0:0)
Đurgarden - Marijupulj 1:1 (0:1)
Zrinjski - Valeta 1:1 (0:0)
CSKA Sofija - Admira 3:0 (3:0)
Žalgiris - Vaduc 1:0 (0:0)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar