Oružani napad u centru Toronta

Neidentifikovani napadač ubijen je nakon što je ubio jednu i ranio još 13 osoba, uključujući jednu djevojčicu, u blizini centra najvećeg kanadskog grada Toronto, saopšteno je iz lokalne policije.

Svijet 23.07.2018 | 09:08
Oružani napad u centru Toronta
Šef policije u Torontu Mark Sonders izjavio je da je djevojčica u kritičnom stanju i da policija trenutno istražuje motiv za napad.

Ljekari, vatrogasci i policijski službenici odazvali su se na prijavu o pucnjavi, koja se protekle noći dogodila u istočnom dijelu Toronta, u kojem se nalaze mnogi popularni restorani, kafići i radnje.

Iz policije je saopšteno da je napadač prilikom napada koristio pištolj, a u ranijim izvještajima tokom noći navodi se da je pogođeno devet ljudi.

Grad Toronto je suočen sa naglim porastom nasilja od početka godine. Policijski izvještaji pokazuju da je do sada u 2018. godini u slučajevima nasilja u koje je uključeno vatreno oružje poginulo 26 osoba, što je za 53 odsto više u odnosu na isti vremenski period prošle godine.

Gradonačelnik Toronta Džon Tori rekao je novinarima da grad ima problem sa oružjem i da je ono previše dostupno mnogim ljudima.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar