U škole uveden predmet o sreći

Predmet o sreći uvršten je u nastavni plan i program u više od hiljadu škola u indijskoj metropoli Delhiju.

Informacione tehnologije 21.07.2018 | 12:49
U škole uveden predmet o sreći
Ministar obrazovanja u Delhiju, Maniš Sisodia, rekao je da se predmet o sreći sprovodi u okviru važnog i korisnog projekta, na čijem razvoju se radilo prethodnih godina.

Istakao je da će se časovi o sreći, koji će trajati oko 30-45 minuta, izvoditi svaki dan u više od hiljadu škola, ali i u vrtićima kao i osnovnim školama za učenike do 8. razreda.

Učenici na ovim časovima neće biti ocenjivani, kao što je praksa u drugim školama, niti će imati testove i domaće zadatke. Cilj ovog predmeta je da kod učenika razvije emotivnu inteligenciju putem aktivnosti kao što su meditacija i razgovor o vrednostima.

Nastavnici u Delhiju se nadaju da će časovi o sreći pomoći mladima u borbi protiv depresije, stresa i različitih anksioznih poremećaja.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, svako četvrto dete uzrasta od 13 do 15 godina u Indiji bori se protiv depresije.

B 92
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

?

21.07.2018 11:56

KAKO ĆE OBJASNITI ŠTO JE SRECA I KAKO BITI SRETAN ONIMA KOJI U TOM KASTINSKOM DRUŠTVU NEMAJU NIKAKVU SOCIJALNU SANSU DA SVOJ SIROMAŠNI I NEZAVIDNI POLOŽAJ PROMIJENE?

ODGOVORITE
Name

Saša

21.07.2018 12:55

Đacima kojim predajem ne treba predmet o sreći, učim da je sreća biti zdrav i biti zadovoljan onim što se ima, dok ne bude više i bolje.

ODGOVORITE
Name

ucitelj

22.07.2018 11:32

Kakva sreca , samo pojacati vjeronauku da ih nauci da lazno vjeruju u sve!

ODGOVORITE