Šta se dešava sa Mađarima na EP-u?

Vaterpolisti Mađarske odigrali samo 4:4 protiv Nemačke u svojoj grupi na Evropskom prvenstvu, ali i dalje imaju šansu za četvrtfinale protiv Srbije.

Ostali sportovi 20.07.2018 | 19:15
Šta se dešava sa Mađarima na EP-u?
Nešto se dešava sa reprezentacijom Mađarske, jednom od "najvaterpolskijih" zemalja na svetu.

Na Evropskom prvenstvu u Barseloni, Mađare su najpre ubedljivo savladali Italijani, a onda danas novo iznenađenje - samo 4:4 sa Nemačkom u Grupi A.

Jesu Mađari podmladili tim, ali svakako da ih nikada ne treba otpisivati ili smatrati autsajderom i zato ovi rezultati jesu iznenađenje. Pogotovo ovaj sa Nemačkom, koju su inače lagano pobedili u prijateljskoj utakmici odigranoj kao pripremi za EP.

Nemci su, razumljivo, bili ponosni na ovaj rezultat, ali su i izrazili žaljenje, jer su vodili 4:3 i mogli su do senzacije.

"Mislim da smo postavili dobru taktiku, dobro smo odigrali. Nadam se da će ljudi, jednog dana, ceniti ovaj rezultat koji smo postigli protiv Mađarske i smatram da je ovo veliki uspeh za nemački vaterpolo", izjavio je selektor Nemačke Hagen Štam.

Ovaj remi nije ništa promenio u Grupi A. Mađari su ostali drugi, a za četvrtfinale će se boriti sa Holandijom, koja je u 3. kolu Grupe C deklasirala Tursku 22:5.

Pobednik tog meča igraće protiv Srbije u četvrtfinalu, u utorak, 24. jula. Pisali smo da treba da se dogodi čudo da u četvrtfinalu ne gledamo vaterpolo klasik: Srbija - Mađarska, ali posle ovih rezultata Mađara...

Mađari su, pak, uvereni, da će da se saberu do nedelje i da će igrati protiv Srbije za polufinale.

"Možda će nam ovo svima dati podstrek da razbijemo neke barijere u glavama. Verujem da možemo da se pripremimo, da pobedimo Holanđane i onda idemo na Srbiju, koja je najbolji tim na svetu", izjavio je vaterpolista Marton Vamos.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar