PDP spreman za obnovu Srpske

Republiku Srpsku dnevno napusti preko stotinu mladih ljudi. Negativan trend odlaska kompletnih porodica bilježi rast, a redovi ispred stranih ambasada u našoj zemlji su iz dana u dan sve veći, saopštila je Partija demokratskog progresa (PDP).

Republika Srpska 19.07.2018 | 11:41
PDP spreman za obnovu Srpske
Saopštenje prenosimo u cjelosti:

''Partija demokratskog progresa će odmah po dolasku na vlast sprovesti vanredne mjere koje će doprinijeti bržem zapošljavanju, samozapošljavanju, te prilagoditi obrazovni sistem potrebama tržišta rada.

U ovom cilju neophodno je hitno osposobiti Republički zavod za zapošljavanje, kako bi on prestao biti statistička ustanova koja evidentira broj nezaposlenih, i počeo da radi kao posrednik pri zapošljavanju. Tu se prije svega misli na jačanje programa prekvalifikacije i doobuke kroz saradnju poslodavaca i Republičkog zavoda za zapošljavanje.

PDP će među mladima vršiti promociju preduzetništva i samozapošljavanja sistemski i planski, kroz Ministarstvo rada i Republičkog zavoda za zapošljavanje. Rad i zaposlenje u javnom sektoru ne smiju više biti prioritet, a mlade treba ohrabriti da pokreću i da se bave privatnim biznisom, za koji se moraju stvoriti adekvatniji uslovi za razvoj. Učićemo mlade da nikad više uslov za njihovo zaposlenje neće biti članska karta bilo koje partije.

Posebnu pažnju posvetićemo informatičkom opismenjavanju i uložiti sve potrebne napore da uhvatimo korak sa četvrtom digitalnom revolucijom. U najbrže rastućem IT sektoru stvaraćemo uslove da mladi ljudi žive i rade ovdje, a svoja znanja izvoze širom svijeta.

Mi u PDP smatramo da su ovi reformski procesi realno izvodljivi i da je samo pitanje volje, snage i želje da se oni i sprovedu, a PDP je pokazao da ima Program, plan i stručne ljude za to''.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dpd

19.07.2018 11:10

Jel se ovo neko sali. ha

ODGOVORITE
Name

P.P. NJEGOŠ

19.07.2018 11:32

Bravo za PDP svaka čast i sretno do pobjede u oktobru.

Name

... DA ČIKO B'ONU

19.07.2018 11:35

Odličan plan za obnovu Srpske poslije izbore kad se pohapse ovaj ološ i šljam iz Snsd na čelu sa propalim tzv precednikom kobasičarom miletom.

ODGOVORITE
Name

... DA ČIKO B'ONU

19.07.2018 11:35

Odličan plan za obnovu opljačkane Srpske poslije izbore kad se pohapse ovaj ološ i šljam iz Snsd na čelu sa propalim tzv precednikom kobasičarom miletom.

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2018 12:06

Vi da obnovite,ccccccc..ko..

ODGOVORITE
Name

Verica

19.07.2018 17:01

Da bi ovi iz PDP nesto iole znacajno napreavili,trebaju imati ljude za to.Ljude koji su nesto znacajno doprinjeli na nekom vaznom polju.Koji imaju znacajne rezultate i koji su pokazali da znaju znanje.Koji su im to ljudi?A.Sukalo,Dronjak,Stanivukovic?Petljali su preko A.Sukala sa nekom djecom iz restarta i sl.Vrlo nezrelo.Ili gdje im je T.Gligoric?Sta je ta njihova nada Jelena Trivic vazno doprinjela na nekom pitanju iz ekonomije?Izuzev sto se,izgleda,dobro snalazila u knjigama i skriptama.Istina je da PDP ,definitivno, nema kadrova da nesto ozbiljno uradi za RS.Nazalost,slicno je i sa ostalim partijama bilo da su u poziciji ili opoziciji.

ODGOVORITE