Još jedno pojačanje Zvezde - Majkl Odžo!

Odžo kompletirao centarsku liniju Crvene zvezde! Nigerijski košarkaš Majkl Odžo prešao je iz FMP Železnika u Crvenu zvezdu i kompletirao centarsku liniju prvaka Srbije.  

Košarka 18.07.2018 | 18:15
Još jedno pojačanje Zvezde - Majkl Odžo!
Doskorašnji centar FMP Železnika potpisao za crveno-bele.

KK Crvena zvezda mts nastavlja sa promenom igračkog kadra za predstojeću sezonu, a najnovije ime koje je stiglo u klub je Majkl Odžo, doskorašnji centar FMP Železnika.

Nigerijsko-američki košarkaš potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor.

Odžo je studentsku karijeru gradio na univerzitetu Florida Stejt, a u avgustu prošle godine stigao je iz Sjedinjenih Američkih Država u FMP, gde je tokom prošle sezone u utakmicama ABA i KLS lige predstavljao veliko osveženje u igri "pantera".

U ABA ligi je prosečno beležio 12 poena i 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosek od 14 ubačenih poena. Svojim partijama značajno je doprineo plasmanu kluba iz Železnika u finale Superlige Srbije.

Majkl Odžo je rođen u Lagosu 5. januara 1993. godine, visok je 216 centimetara, a težak čak 132 kilograma.

"Njegovim dolaskom KK Crvena zvezda mts je nastavila prelazni rok za predstojeću sezonu i kompletirala potpuno novu centarsku liniju (Cirbes - Ristić - Odžo, prim.aut). O daljim potezima i transferima igrača, KK Crvena zvezda mts oglašavaće se isključivo na svom zvaničnom sajtu, kao i ostalim klupskim platformama", saopštili su crveno-beli.

Nigerijsko-američki centar visok 216 centimetara, potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor, i biće još jedno pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana u takmičarskoj sezoni 2018-2019.

Odžo je studentsku karijeru gradio na univerzitetu Florida Stejt, a u avgustu prošle godine stigao je iz Sjedinjenih Američkih Država u Železnik, gde je u tokom sezone u važnim utakmicama ABA i KLS lige predstavljao veliko osveženje u igri FMP-a.

Tokom sezone u kojoj se u potpunosti afirmisao i predstavio košarkaškom regionu, Majkl Odžo je u ABA ligi imao prosek od 12 poena, 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprineo plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije.

Pre Odža, Zvezda je pod košem vratila Dušana Ristića iz Arizone i Majka Cirbesa iz minhenskog Bajerna, a dovela je i Amerikanca Bilija Barona iz turskog Eskišehira.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar