Bjelica o razlozima povratka u Evropu...

Nije do Filadeflije, najvažnija mi je porodica! Sada se čeka ime novog kluba. . .

Košarka 19.07.2018 | 22:15
Bjelica o razlozima povratka u Evropu...
Srpski košarkaš naveo je razloge zbog kojih nije prihvatio ponudu Siksersa da nastavi karijeru u NBA ligi.

Nemanja Bjelica se vraća u evropsku košarku i sada je jedina nedoumica – gde će srpski as nastaviti karijeru?

U ovom trenutku najrealnije je da to budu moskovski CSKA ili Fenerbahče, gde je izrastao u najkorisnijeg igrača Evrolige, ali zasad su sve opcije otvorene.

Bjelica je dugo razmišljao o tome da li je ostanak u NBA ligi prava stvar, a na kraju je srpski reprezentativac odlučio da se zahvali Filadelfiji na ponudi od 4.400.000 dolara za jednu godinu i krene put Evrope.

Nije želeo da krije karte – razlog povratka u Evropu jeste stabilnost koju će on, ali i njegova porodica dobiti u dužem vremenskom periodu.

„Ne radi se o Filadelfiji i njenoj organizaciji. Bret Braun je zaista odličan trener i veliki čovek, ali ne mogu da krijem da mi je porodica najbitnija i stabilnost koju želim“, rekao je Bjelica za sajt The Athletic i nastavio:

„Dugo sam se nadao dugoročnom ugovoru. Dosta sam razmišljao o svemu i na kraju nisam želeo da izložim porodicu tome da se preselimo u novi grad na jednu sezonu, a da onda opet moramo da se selimo“, bio je jasan donedavni košarkaš Minesote.

Nemanja Bjelica je napustio Minesotu posle tri sezone nastupa u NBA ligi, ali na iznenađenje mnogih nije prihvatio ponudu Filadelfije da u tom klubu nastavi karijeru.

Siksersi su mu nudili ugovor na jednu sezonu, vredan 4,5 miliona dolara, ali je srpski  košarkaš odlučio da ga ne prihvati i karijeru će najverovatnije nastaviti u Evropi.

Bjelica je objasnio da je takvu odluku doneo zbog porodice, koja mu je na prvom mestu.

Rekao je da se nije radilo o Filadelfiji i da je dobro razmislio pre nego što je odlučio da ne prihvati ponudu.

"Bret Braun je odličan trener, ali mi je porodica najvažnija. Uvek sam radio ono što je za nju najbolje. Očekivao sam dugoročni ugovor. Razmišljao sam o svemu i nisam želeo da se preselim sa porodicom u Filadelfiju na jednu sezonu, pa da onda moramo ponovo da se selimo", objasnio je za američki "The Atletic" razloge neprihvatanja ponude srpski košarkaš.

Kako trenutno stvari stoje, on će se najverovatnije vratiti u Evropu, odakle je u leto 2015. i otišao u NBA ligu. Sada će morati da odluči u kojem klubu će nastaviti karijeru, iako je činjenica da nije veliki broj onih koji mogu da ga angažuju.

Bjelica, koji je sa reprezentacijom Srbijom osvojio srebro na Mundobasketu 2014, u karijeri je nastupao još i za Arkadiju, Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče.

Nemanja Bjelica je u braku sa Mirjanom od 2010. godine i imaju ćerku Niku i sina Stefana.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar