Iznerov predak bodežom ubio čovjeka, pa izbjegao u SAD!

Džon Izner, polufinalista Vimbldona, otkrio je jedan čudan detalj vezan za svoje porodično stablo.

Tenis 18.07.2018 | 17:30
Iznerov predak bodežom ubio čovjeka, pa izbjegao u SAD!
Iako njegovo ime zvuči kao da je američko, Iznerovi korene ne 'vuku' direktno iz SAD, već iz Švajcarske.

Džonov predak, Valter Izner je iz nepoznatih razloga ubio čoveka bodežom, na trgu sela u kom je živeo. On je, posle tog nemilog događaja, pobegao u Sjedinjene Američke Države.

"Ovo bi trebalo da kažem Rodžeru Federeru. Imamo nešto zajedničko, obojici koreni 'vuku' iz Švajcarske", našalio se Izner, a preneo švajcarski "Blick". 

Izner je jedan od retkih tenisera koji su završili nešto više od srednje škole, a on ima diplomu Univerziteta Džordžija. 

"Odlazak na koledž je za mene bio pravi put da budem tu gde sam sada. Da to nisam uradio, ne bih trenutno sedeo ovde sa vama. Mislim da sam u životu doneo mnogo dobrih odluka. Na Džordžiji sam postao bolji teniser i bolja osoba", rekao je Izner. 

Njegov predak Valter možda jeste bio ubica, ali je Džon u svom životu vodio neke totalno druge bitke i, kako sam kaže, donosio mnogo pravi odluka. 

Sada je veoma srećan, sa ženom i detetom na putu, ostvario je uspeh karijere plasiravši se u polufinale Vimbldona i uživa u najboljem renkingu karijere, 8. mestu ATP liste.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar