Mandarić naciljao bivšeg evropskog prvaka!

Možda i Aston Vila završi u portfoliju srpsko-američkog biznismena.

Fudbal 17.07.2018 | 20:55
Mandarić naciljao bivšeg evropskog prvaka!
Jedan od najpoznatijih sportskih radnika, tačnije sportsko-poslovnih ljudi koji su potekli odavde, Milan Mandarić razmatra kupovinu sedmostrukog nacionalnog prvaka i klupskog šampiona Evrope iz 1982, Aston Vilu.

Tim iz drugog najvećeg grada Engleske, Birmingema godinama već tavori pod upravom milijardera Tonija Šija. Kineski tajkun je preuzeo Lavove 2016, ali i dalje ne uspeva da ih vrati u Premijerligu, već gubi pare na njima. Tada je za kontolni deo akcija izdvojio 76 miliona funti (funta=1,13 evra), a  sada je od Srbina koji je poslovnu imperiju uglavnom gradio u SAD i Velikoj Britaniji dobio ponudu od 50 miliona evra, koja mu se u prvi mah nije svidela. To uključuje 51 posto akcije, dakle kontrolni paket što Mandarić, koji voli da vlada čvrstom rukom, zahteva ako uopšte dođe do dogovora. A za sada ga nema, mada nisu sve karte još stavljene na sto, te nastavak pregovora sledi.

Milan Mandarić je poznato lice u svetu fudbala, trenutno je vlasnik ljubljanske Olimpije, a ranije je vodio Portsmut, Lester Siti i Šefild Venzdej, a  u Engelskoj je poznat kao "Mister Fixit", pošto je uzimao klubove u probemima, konsolidovao ih, pa ih potom prodavao za više para nego što je ulažio. Odut ulgavnom i njegovo bogatsvo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar