Novak: Pola nagrade da ide hirurgu? Malo vjerovatno...!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pričao je posle osvojene titule na Vimbldonu sa novinarima o mnogim stvarima.

Tenis 16.07.2018 | 22:15
Novak: Pola nagrade da ide hirurgu? Malo vjerovatno...!
Šampion prestižnog turnira podsetio se teškog puta koji je prošao kako bi ponovo došao u situaciju da osvoji Grend slem.

"Bilo je ovo dugačko putovanje kada pogledamo tu povredu lakta koja me je odvojila od terena na šest meseci. Kada sam se vratio igranju, na Australijan opetnu i dalje sam igrao pod bolom. Bilo je neizbežno da budem operisan, a čak i tada sam želeo da to sve izbegnem. Bila je to prva, ali i nadam se poslednja operacija", rekao je Novak posle pobede, a potom je i nastavio: 

"Posle toga sam se dobro oporavljao. Možda pomalo brzo. Vratio sam se na teren prebrzo i nisam bio spreman da se takmičim. Indijan Vels i Majami nisu bili sjajni. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da vratim samopouzdanje, vratio sam se počecima, udarao mnogo lopticu na treningu, a sve kako bi se ponovo osećao komforno na terenu i igrao na najvećem nivou". 

Đoković je u finalu Vimbldona pobedio Kevina Andersona u tri seta. 

"Nisam mogao da odabarem bolji turnir u tenisu da napravim ovakav povratak. Vimbldon je uvek bio poseban turnir za mene i verovatno mnoge igrače. Uvek sam sanjao da ću osvojiti ovaj turnir. Kada se to desilo 2011. godine postao sam broj jedan na svetu i svi moji snovi su se ostvarili. Zaista je veoma teško porediti titulu ove godine sa prethodne tri. Ali kada bih morao da biram to bi verovatno bilo ovo finale, pošto je moj sin bio na svečanoj ceremoniji, što je dodatno posebno", kazao je srpski teniser.

Novinari su pokušali da nasmeju Novaka, pošto su ga pitali da li će pola novčane nagrade (1.125.000£) dati hirurgu i timu lekara koji su mu pomogli oko celog procesa. 

"Da, bio je tu (hirurg). Video sam ga juče i danas pre meča. Naravno da sam mu zahvalan i njegovom timu na sjajnom poslu. Pola novca? To je malo verovatno. Možda nešto drugo, videćemo", rekao je Novak. 

Đoković je bio iskren s novinarima i rekao im da nije očekivao da će se ovako brzo vratiti u top formu. 

"Nisam očekivao da ću se u top formu vratiti ovde na Vimbldonu. Da ste me ovo pitali posle Rolan Garosa, verovatno bih sumnjao u tako nešto. S druge strane uvek sam verovao u sebe i kvalitet koji posedujem". 

Novak, koji će od ponedeljka biti deseti igrač sveta, pričao je i o tome koliko je za njega važan bio duel sa Nadalom u polufinalu. 

"Nisam igrao najbolje u odlučujućim trenucima. To je nešto što mi je nedostajalo… Takmičarski mečevi sa protivnikom u velikim duelima u završnicama turnira. Igranje protiv Nadala u polufinalu bio je najveći test koji sam imao. Zbog toga sam potrošio mnogo energije da pobedim u tom meču zato što sam znao koliko će mi značiti za samopouzdanje", istakao je Novak.

Srpski teniser jedva čeka sezonu na betonu. 

"Ne mogu da vidim budućnost i šta će se desiti, ali volim da igram na betonu. US open uvek je bio uspešan turnir za mene. Nisam igrao prošle godine zbog povrede i jedva čekam da odem u Njujork, igram moj najbolji tenis i vidim gde će me to odvući". 

Đoković istakao je šta njegovo putovanje čini posebnijim. 

"Bilo je nekoliko momenata kada sam bio frustriran i pitao sam se da li mogu ponovo da igram na željenom nivou. Ali to moje putovanje ćini još posebniji", kazao je Novak. 

Novaka je po prvi put gledao njegovi sin Stefan. 

"Nikada nije bio u boksu i gledao teniski meč. Nadao sam se da Vimbldon može biti taj turnir, zato što je on (Stefan) dovoljno velik. Postoje posebna pravila i moramo da ih poštujemo. On ima ispod pet godina, a deci ispod toliko godina nije dozvoljeno da bud una turniru. Rodžerova deca su čini mi se bila na ceremoniji pre nekoliko godina i onda sam je nadao da će moći i Stefan takođe", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar