Čović: Hrvati? Prati ih mantra da su stvoreni da mrze Srbe!

Nebojša Čović, novi predsednik Sportskog društva Crvena zvezda, prokomentarisao je plasman Hrvatske u finale Svetskog prvenstva.

Fudbal 12.07.2018 | 15:30
Čović: Hrvati? Prati ih mantra da su stvoreni da mrze Srbe!
Fudbaleri Hrvatske napravili su nezamisliv uspeh i plasirali se u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, pobedom nad Engleskom sa 2:1 posle produžetaka.

"Moram da im čestitam. Mislim da je Novak to dobro definisao. Onaj deo u kojem je objasnio šta je sport", rekao je Čović u jutarnjem programu televizije "PRVA".

"Maksimalno su posvećeni, maksimalno dobri. Imaju dobar ambijent i dobro su vođeni. Kod nas sam to video, ali i nisam video. Skoro svi igrači su prošli Mamićevu školu, znamo šta je on, ali nisam video da su za menadžera imali Faljija Ramadanija, kao što je to slučaj u Srbiji. Ne znamo šta se desilo sa našom omladinskom selekcijom koja je bila svetski šampion", dodao je Čović uz sporadične kritike na račun naše selekcije.

On se potom osvrnuo i na činjenicu da su pojedini hrvatski reprezentativci mešali politiku u sport i neprimereno proslavljali pobede.

"Moram reći da i dalje imaju sindrom malih u smislu kompletnog marketinga i priprema kako sve to slave. Oni slave inateći se prema Srbiji. To su ulični svirači, pevači po ulicama… Treba da se odmaknu od mantre koja ih prati da su stvoreni da mrze Srbe".

Čović je istakao da je imao favorita na Mundijalu, ali da nije navijao ni za koga osim Srbije.

"Nisam navijao za Hrvatsku, nisam navijao ni za koga, osim što su moje simpatije bile prema Brazilu. Oni su ispali u četvrtfinalu. Za Britance nisam mogao da navijam jer je njihova spoljna politika uvek bila okrutna prema nama. Ako bih uveo politizaciju za Hrvate, ne bih ih ni spomenuo. Ali to je sport".

Za kraj, ističe da se time stvara još napetija situacija između dve zemlje.

"Time što sam rekao da sam rekao da su Hrvati dobri u fudbalu, nisam manje ili više Srbin. Želim samo da budem normalan čovek, a vidim da je to teško u ovim vremenima", zaključio je Čović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar