LŠ - kvalifikacije: Bilo je i iznenađenja...!

Ber Ševa već može da razmišlja o Zagrebu, Šerif sa ovakvom odbranom neće daleko! Šampion Gruzije Torpedo Kutaisi napravio malo iznenađenje - 2:1.  Nikolić i srpski Videoton opomenuti u Luksemburgu, Seltikova rutina! Mađarski šampion izvukao živu glavu protiv Didelanža - 1:1.

Fudbal 11.07.2018 | 13:30
LŠ - kvalifikacije: Bilo je i iznenađenja...!
Izrealski šampion Hapoel Ber Ševa je, ipak,mnogo viši nivo za timove koji startuju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nekadašnji učesnik elitnog takmičenja već može da razmišlja o narednoj rundi i gostovanju u Zagrebu, pošto je danas lako slavio na gostovanju Flori iz Talina - 4:1.

Estonci su bili dobar sparing partner i ništa više. Uspeli su da odole do 18.minuta kada je posle dobre akcije celog tima Ben Zahar pogodio mrežu domaćina. Uspeo je Hapeol da do kraja poluvremenu udvostruči prednost pogotkom Tzeka iz penala.



Jednostavno, na obali Baltičkog mora nije bilo nikakve neizvenosti. Flori nije pomogla ni činjenica da se nalazi u takmičarskom ritmu. Maman je postigao treći pogodak za Hapeol i praktično rešio sve dileme. Ako ih je uopšte i bilo. Sve što su domaći uspeli da urade jeste počasni pogodak Sapinena u 73.minutu.

Hapeol je bio siguran, ali je u Gruziji viđeno prvo, malo iznenađenje kvalifikacija za Ligu šampiona. Šampion Moldavije, Šerif, dobio je blagi šamar u sudaru sa Torpedom iz Kutaisija. Gosti su poraženi, i dalje su favoriti, ali će morati da poprave igru u odbrani u narednih sedam dana. Torpedo je slavio sa 2:1.

Činilo se u jednom trenutku da će i Šerif lagano zavšriti posao. Poveli su pogotkom Babibange u 14.minutu. Međutim, brzo su sve bacili pod noge. Očajnu reakciju golmana Mikulića i Antuna Palića kaznio je Kimadze i poravnao rezultat u 24.minutu.



Jeste Šerif imao više od igre, ali je Torpedo došao do vođstva. Golman moldavskog tima Mikulić je napravio prekršaj, a Kukikaindze je rutinski pogodio mrežu.

Biće Šerif na velikim mukama.

Nikolić i srpski Videoton opomenuti u Luksemburgu, Seltikova rutina! Mađarski šampion izvukao živu glavu protiv Didelanža - 1:1.

Neće po dobrom pamtiti srpski Videoton početak u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mađarski prvak izvukao je pozitivan remi na gostovanju  Didelanžu u Luksemburgu (1:1), ali sumnjamo da će Marko Nikolić biti zadovoljan. Videoton je u većem delu meča bio u podređenom položaju. Motivisani domaćin imao je više šuteva u okvir gola, više prilika, veći posed lopte.. Tim za koji su od prvog minuta igrali Danko Lazović i Marko Šćepović može da bude zadovoljan samo konačnim ishodom.

Kako je igrao Videoton najbolje ilustruje činjenica da je najbolji igrač gostujućeg tima bio golman Kovaščik i sa sedam odbrana spasio goste poraza. Žaliće u Didelanžu za boljim ishodom, iako je Videoton imao prednost od sredine prvog poluvremena. Pogodio je Husti.

Ipak, taj pogodak još više je rasplamsao borbeni duh domaćina. Didelanž uopšte nije respektovao jačeg rivala. Napadao je, igrao hrabo. I za takav pristup je nagrađen pogotkom Melisija u 58.minutu.Pokaznu vežbu kako treba da igra veliki favorit imao je Seltik u Jermeniji. Pričali su u Alaškertu kako mogu na crtu velikanu iz Glazgova. Pogrešili su. Na kraju ubedljivih 0:3.



Ekipa za koju su igrali Ognjen Čančarević, Danilo Sekulić i Uroš Nenadović bila je „živa“ do finiša prvog poluvremena. Tada su gosti uspeli da materijalizuju jednu dugu akciju. Tačnije, sačekao je loptu Eduard i poslao je u nebranjeni deo mreže.

Bio je to početak jermenskog kraja. Drugi gol Seltik je postigao na klasičan ostrvski način. Prekid, guranje, ubacivanje lopte i realizacija Foresta u 81.minutu. Tačku je udarcem levom nogom stavio Mekgregor.

Ibraimi x4, Legija probila irski bunker! Pobedio i Helsinki - 2:1.

Apsolutna zvezda prvih mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona je napadač Škendije Besart Ibraimi.Napadač Škendije prosto je razneo velški TNS, postigavši četiri pogotka. Na kraju Škendija je slavila sa 5:0 i praktično vizirala kartu za narednu rundu kvalifikacija.

Čovek koji je bio član Šalkea, a potom igrao u Ukrajini, za 28 minuta je izrešetao mrežu nejakih Ostravljana. Pogodio je još Emini za petardu u mreži TNS-a.

Dakle, Škendija je već završila posao. Na dobrom putu je i poljska Legija. Tim iz Varšave je naleteo na tvrdo u Irskoj. Mučio se da probije defanzivni blok Kork Sitija. Veliku radost navijačima Legije doneo je Kucarčik u 79.minutu. Za Legiju je od prvog minuta igrao nekadašnji bek Crvene zvezde Marko Vešović.

Veliki trijumf ostvario je i Helsinki na gostovanju Vikinguru (2:1).

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - 1. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

Flora - Hapoel Ber Ševa 1:4 (0:2)
Torpedo - Šerif 2:1 (1:1)
Alaškert - Seltik 0:3 (0:1)
Didelanž - Videoton 1:1 (0:1)
Vikingur - Helsinki 1:2 (0:2)
Škendija - TNS 5:0 (2:0)
Drita - Malme 0:3 (0:2)
Kork Siti - Legija 0:1 (0:0)

Sreda

Astana - Sutjeska
Spartaks - Crvena zvezda
Suduva - APOEL
Spartak Trnava - Zrinjski
Kukeši - Valeta
Ludogorec - Krusejders
Olimpija - Karabag
Valur - Rozenborg

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar