WB: Đoković prije mraka do četvrtfinala!

Đoković brži od mraka, lako do četvrtfinala Vimbldona! Novak Đoković odigrao je jedan od najboljih mečeva na turniru i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.  Odličan nastup i rutinska pobeda protiv Rusa! Ni celodnevno čekanje, ni meč u sumrak nisu omeli trostrukog osvajača Vimbldona. Borba za polufinale protiv Nišikorija.

Tenis 09.07.2018 | 22:10
WB: Đoković prije mraka do četvrtfinala!
Ponovo je apsolutni vladar svoje snage! Novak brži od mraka i mnogo jači od Hačanova. Rus pao u tri seta (6:4, 6:2, 6:2), za plasman u polufinale protiv Nišikorija.

Srpski teniser je bez mnogo problema nadigrao Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:2, 6:2.

Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Japanca Keija Nišikorija koji je u osmini finala savladao Ernestsa Gulbisa 3-1, posle preokreta.

Hačanov je napravio brejk već u prvom gemu i šokirao gledaoce na Terenu 1, ali to je bilo sve što je Rus uspeo da učini protiv Đokovića. 

Iako je Srbinu bilo potrebno nešto više vremena da "namesti" svoj servis, pa mu je Hačanov još jednom oduzeo u prvom setu, Novak je sve vreme kontrolisao ritam meča i diktirao tempo. 

Besprekornim riternom je potpuno razoružao rivala na njegov servis i s lakoćom pravio brejkove, pa je ekspresno osvajao poene motivisan završetkom dana u Londonu. 

Osim riterna, Đokovića je tokom meča sjajno služio i forhend, doneo mu je nekoliko bitnih i ključnih poena koji su mu olakšali put ka pobedi. 

Iako je kasno počeo meč na Terenu 1, Đoković je uspeo da ga završi pre mraka i izbegne prekid kao u slučaju duela Huana Martina del Potra i Žila Simona. 

Njegov naredni rival mu je Nišikori, redovna "mušterija" koga je savladao 13 puta u 15 susreta. 

"Imali smo nekoliko mečeva ove godine, ali na travi je potpuno drugačija situacija. Ovo mu je prvo četvrtfinale, igra dobro, može da napravi veliki rezultat", rekao je Đoković.

Novak Đoković ponovo ima apsolutnu kontrolu svoje snage! To je srpski as na najbolji način pokazao večeras na Vimbldonu, kada je kvalitetnom igrom i ekspresnim ritmom sa zelenog londonskog tepiha počistio Rusa Karena Hačanova i plasirao se u četvrtfinale, gde ga očekuje okršaj sa Nišikorijem - 6:4, 6:2, 6:2.

Ono što je takođe bilo važno za nekadašnjeg najboljeg tenisera na planeti jeste da čitav posao razreši pre nego što padne mrak i tako izbegne bespotrebne napore tokom sutrašnjeg dana. U tome je i uspeo, iako je delovalo da bi Rus mogao da produži treći set. A velike probleme je stvarao i vetar, sa kojim su dvojica tenisera vodila ozbiljnu borbu.

Zapravo, Hačanov je najjači otpor je pružio u prvom setu, kada je bio u igri do 10 gema, a onda onda i treći put izgubio svoj servis. Novak je impozantno delovao u drugom, koji je rešio u svoju korist rezultatom 6:2 za 34 minuta igre, a slično je bilo i u trećem, iako je na početku delovalo da će borba biti mnogo veća.

Tada je prelomio šesti gem, kada je srpski teniser nakon velike borbe uspeo da oduzme servis protivniku, stigne do dodatnog samopouzdanja i na pravi način privede meč kraju.

Zanimljivo, ovo je bio tek prvi međusobni okršaj dvojice tenisera, ali i najava nekih znatno ozbiljnijih okršaja u bliskoj budućnosti.

Borio se Novak Đoković protiv Karena Hačanova, trkao se sa mrakom zbog odluke organizatora koja mu nije olakšala, u finišu nije ni mogao da jasno vidi lopticu, ali je ipak pobedio!

Drugu godinu zaredom, a deseti put u karijeri, Novak je izborio plasman u četvrtfinale najprestižnijeg Grend slem turnira, u kojem će mu rival biti Kei Nišikori. Ko trijumfuje u tom duelu, mogao bi da u polufinalu igra protiv Rafaela Nadala.

Za sat i 45 minuta igre, završene dok je meč Simon - Del Potro zaustavljen zbog mraka, Đoković je sjajnom igrom pobedio rivala iz Rusije i bez problema preskočio i četvrtu prepreku na ovogodišnjem turniru!

Đoković - Hačanov 6:4, 6:2, 6:2

Novakov forhend radio je "kao sat" i to je bilo njegovo najjače oružje u borbi za mesto među osam.

Tim udarcem srpski teniser hvatao je i uhvatio ritam u pomalo čudnom prvom setu, u kojem je viđeno pet "brejkova" (tri Novakova) i i u kojem je srpski teniser krenuo u snažan zalet za ono što je usledilo.

Furioznom serijom na početku drugog seta, Đoković je osvojio 12 od 15 poena i poveo 3:0. Hačanov se pribrao, umalo došao do potpunog povratka u set (15:30 na 4:2), ali je bivši "Broj jedan" i u teškim trenucima pokazao zašto su sve glasniji oni koji ga vide kao favorita, bar u njegovom delu "kostura".

Dok je vidljivost bila sve slabija, Novak je i dalje igrao na svom nekadašnjem, šampionskom nivou, i u takvim situacijama ga ni očigledna trka sa noći nije dekoncentrisala. Prelomnu prednost stekao je "brejkom" u šestom gemu, kojim je poslao poruku rivalu da mu ni snažniji udarci neće doneti ono čemu se nadao.

Hačanov je širio ruke, gledao ka svom "boksu", a Đoković je ostajao miran i kad su mu izmakle prve meč lopte. Iskoristio je treću, da stavi tačku na meč i na četvrti trijumf na Vimbldonu.

Iz ovog trijumfa, kao i iz pobeda protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, zatim Argentinca Orasija Sebaljosa, i domaćeg tenisera Kajla Edmunda, Novak je izašao spreman za naredne borbe na Vimbldonu. Sledeća ga čeka u sredu, a na drugoj strani stajaće igrač protiv koga je do sada igrao 15 puta i ostvario 13 pobeda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar