Konačno dogovor! Dončić ide u Dalas!

Real dobija 2. 000. 000 dolara! Slovenački as definitivno se seli u SAD.

Košarka 08.07.2018 | 21:30
Konačno dogovor! Dončić ide u Dalas!
Luka Dončić definitivno se seli u Dalas, pošto su Maveriksi i Real Madrid dogovorili visinu obeštećenja i NBA klub platiće oko 2.000.o00 dolara za trenutno najtalentovanijeg evropskog košarkaša. Iako je ova priča pretila da postane letnja košarkaška sapunica, to se neće desiti pa će klupski i reprezentativni šampion Evrope obući dres tima koji ga je izabrao kao trećeg pika na ovogodišnjem draftu.

Iako je dogovor postignut, madridski As objavio je da je čelnike kraljevskog kluba iznervirala opaska vlasnika Dalasa Marka Kjubana koji je rekao da moraju da čekaju jer “Real Madrid ne voli da radi vikendom“.

Dončić nije mogao ni da trenira sa Dalasom jer NBA klub nije platio obeštećenje. Slovenca, međutim, svakako čeka pauza, jer Maveriksi žele da ga odmore nakon naporne sezone koja je počela u septembru kada je Dončić predvodio Sloveniju do titule prvaka Evrope, a završila se osvajanje Evrolige i trofeja u španskoj ACB ligi.

Slovenački košarkaš će sa Maveriksima potpisati ugovor koji bi u prvoj sezoni trebalo da mu donese 5.400.000 dolara, zatim u drugoj 6.400.000, uz opciju Dalasa da produži za još dve godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar