''Pored Lukakua su svi kao djeca!''

Treba da mu zabrane da igra! Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand kaže da je belgijski napadač Romelu Lukaku fizički bio previše jak za igrače Brazila.

Fudbal 08.07.2018 | 08:45
''Pored Lukakua su svi kao djeca!''
Saigrač Nemanje Vidića iz doba dok su igrali u Mančesteru, kaže da je sadašnji napadač "Crvenih đavola" bio jedan od ključeva pobede Belgije 2:1 nad Brazilom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

"To je kao kad se igrate u školskom dvorištu i imate 16-godišnjaka koji igra protiv 11-godišnjaka, to je tako. Previše je veliki i jak za bilo koga. Skoro da ne bi trebalo da mu dozvole da igra", rekao je Ferdinand, prenosi Daily Mail.

Bivši engleski napadač Alan Širer takođe je pohvalio napadača Belgije, tim pre što je protiv Brazila bio na boku, a ne na svojoj prirodnoj poziciji u špicu.

"Čim dobije korak ispred vas, ne stižete ga, previše je hitar i jak. Sve što mu za sada treba je gol i imaćete savršen učinak za jednog centarfora", rekao je Širer.

Belgija je do polufinala Svetskog prvenstva došla kroz teži deo žreba, gde je samo u osmini finala imala, uslovno rečeno lakšeg protivnika u fudbalerima Japana.

U petak je pobedila Brazil, a sada je očekuje okršaj sa Francuskom u borbi za finale. Taj meč se igra 10. jula od 20 sati.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar