Različiti stavovi Merkel i Orbana

Nemačka kancelarka Angela Merkel i mađarski premijer Viktor Orban i dalje imaju različite stavove o pitanju migranata. Ipak, poručili su da su voljni da nastave da razgovaraju.

Svijet 05.07.2018 | 16:19
Različiti stavovi Merkel i Orbana
Merkelova je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu rekla da želi da zaštiti evropsku "humanost" kada je reč o načinu na koji se tretiraju migranti i da je to verovatno ono što ih razlikuje, preneo je AP.

Orban je odgovorio da se pozicija Mađarske nije promenila od kada je zatvorila svoje granice tokom naleta migranata 2015. godine.

Mađarski premijer je rekao da njegova vlada smatra da je to što su postavili 8.000 čuvara na svoju granicu pokazuje "veoma dobru solidarnost" sa članicama EU.

Merkelova se saglasla da je zaštita spoljnih granica Evrope "važna i opravdana", ali da države članice EU moraju da prime određeni broj migranata, što Mađarska odbija da učini, navodi AP.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Istoričar

05.07.2018 16:27

Madjarska, Hrvatska, Austrija, Česka, Slovačka i Poljska grade novi vojno diplomatski savez unutar Evrope koji će se boriti za očuvanje vjerske i rasne čistoće Evrope. Oni su prirodni saveznici i ne bi me čudilo da im se čak Ukrajina i Rumunija pridruže. USA uništavaju Evropu boreći se za vlast nad njom zbog svojih interesa. Njemačka i Francuska su već izgubile svoju nacionalnu, vjersku, i kulturnu čistoću. Britanija i Italija se raspadaju a Španija i Grčka se koprcaju u dugovima. USA ponovno jača svoj uticaj u svijetu a Rusiji se bliži novi gradjanski rat i raspad dok Kina, Indija i Australija polako zamenjuju njeno mjesto. Propast Evrope koriste Erdogan i Turska koji se polako vraćaju na Balkan pa će Madjarska, Austrija, Rumunija, Česka, Slovačka, Poljska i Hrvatska zajedničkim snagama pokušati da ga zaustave ali je za zapadnu Evropu i Rusiju na žalost već kasno jer ih je USA sa Trampom diplomatski pobjedila pa će zapadna Evropa i pored silnog bogastva pasti zbog migrantske krize, radikalnog Islama i terorizma a Rusija će se raspasti zbog korupcije, kriminala i siromaštva koji sve više budi rusku masu na novu revoluciju. Sve u Svemu Madjari i Poljaci imaju odličnu budućnost ako pametno odigraju svoje karte u ovim zadnjim godinama života Evrope kakvu poznajemo.

ODGOVORITE
Name

Ja

06.07.2018 05:58

mislim da si se malo presao u pogledu. Da je Jelcin na vlasti prosla bi ova prica tvoja, ali nije. Podkopavanje i nestabilnost Evrope je ogromna stvar dolazi do svjetskog poremecaja. U Evropi mora da bude jedan gazda a zna se ko je. Evropa mu je dvoriste. A sada neka se nastavi naoruzavanje i poturanje drzava. Djesu junaci ? ( u Vatikanu ili u Islamu ).

Name

Podela

06.07.2018 06:06

Evrope: na staru, na novu i na trecu !!! Vrijeme nosi svoje.

Name

Global zitizen re-istoricar

05.07.2018 21:22

Divno je proucavati istoriju ali je skandalozno cak i u mislima se vratiti 300 godina nazad i sklapati sliku svijeta. Kao prvo ove nove EU zemlje tada su bile velike dok su trenutno totalno zavisne od tudjeg kapitala. Bilo kakav poremecaj u EU preko noci tamo dovodi povlacenja kapitala , masovnog otpustanja radnika i vracanja proizvodnje u tzv.staru EU. To automatski znaci Rusija se ne raspada nego se siri na stare vazale.

ODGOVORITE
Name

re Istoričar

05.07.2018 21:41

Tebi se Rusija baš ne dopada, pa pi šeš o navodnoj propasti te jedne od najmoćnijih zemalja svijeta, neće to baš ići tako, niti može niti se treba baviti tom vrstom priče.

ODGOVORITE
Name

Merkel

06.07.2018 06:02

je ekonomski pokusala Evropu da zauzme. Ja kazem pokusala ?

ODGOVORITE
Name

Kip

06.07.2018 10:17

Merkelovu ce njen vlastiti narod strpati u zatvor( ako ne pobjegne u juznu ameriku).

ODGOVORITE