Da mali stan ne bude tijesan!

Neke „blagodeti“ velikog, bogatog razvijenog sveta, poput života u u mikro-stanovima od desetak kvadra, koje mnogi Njujorčani iznajmljuju za 1. 000 i više dolara, ili onih od osam kvadratnih metara, veoma traženih u Parizu, srećom još nisu stigle do nas, pa naša prosečna četvoročlana porodica može da se baškari u svojjim „palatama“ koje jedva da dostižu pola ara.

Zanimljivosti 04.07.2018 | 11:53
Da mali stan ne bude tijesan!
Pola ara je 50 metara kvadratnih u koje obično „stanu“ dve sobe, dnevna i dečja, kuhinja s trpezarijom, hodnik, kupatilo i, ako imaju sreće, mala lođa. Više nego dovoljno za sve koji svoj stančić doživljavaju kao svoju oazu, svoje utočište i svoje ogledalo.

Mali stan ume da bude lepši od palate, samo ga treba pažljivo opremiti. Jeste izazov, jeste da zahteva puno kreativnosti, domišljatosti i pravilan odabir i raspored nameštaja, ali ćete upravo zbog toga biti ponosni na sebe.

Za početak, krenite od najkrupnijih komada – troseda, ugaonih garnitura, regala i ormara – a onda pređite na one manje – fotelje, otvorene i zatvorene police, stočiće – pa završite sa detaljima – tepisima, zavesama, slikama, rasvetom i ukrasima bez kojih dom nije dom. Zaboravite glomazne regale, duboke ormare i ogromne garniture za sedenje, jer će vam oduzeti previše prostora, a ništa vam neće doneti.

Male ugaone garniture su idealne za male dnevne sobe, naročito ako treba da vam služe i za spavanje. U tom slučaju, birajte one koje imaju i sanduk za posteljinu, kvalitetan mebl koji se lako održava i boje koje se lako uklapaju u ostatak prostora.



Umesto glomaznih regala, vama su potrebne moderna, lepa i praktična vitrina i jedna komoda u koju ćete moći da smestite sve što vam je zaista neophodno. Birajte pristupačne komade koji pružaju velike mogućnosti za kombinovanje, ali imajte na umu da savremen dizajn, dominacija lak belih frontova na komodama i vitrinama sa staklenim policama i staklenim vratima unose vizuelnu transparenciju, dodatno „otvaraju“ i rasterećuju prostor, a vama omogućavaju da odložite i izložite ono što vam je važno.

 
Sledite ovaj novi, savremeni koncept, nećete pogrešiti.



A sad, kada ste nabavili ono najvažnije, pustite mašti na volju i bacite se na odabir stočića, fotelja, taburea. tepiha, slika, rasvete i svih ostalih detalja koji će vašem domu dati toplinu, lični pečat i jednistven šarm.

Setite se – pravilo je da nema pravila i da je lepo sve ono što se vama dopada. Budite smeli i originalni, poigravajte se bojama, materijalima, teksturama i svetlom... Nova kolekcija Forma Ideale u kojoj dominiraju inovativne dizajnerske i enterijerske ideje nudi raznovrsna upotrebna rešenja za vaš dom i zaista je nezaobilazno mesto ako je pred vama (pre)uređenje životnog prostora.

 
I, na kraju finale: Uživajte sa najdražima i obavezno pozovite goste, jer u ovako opremljenom stanu ima mesta i za njih.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar