Danijel Subašić ušao u istoriju Mundijala!

Sećate li se Portugalca Rikarda? Samo je on pre golmana Hrvatske odbranio tri penala.

Fudbal 02.07.2018 | 11:45
Danijel Subašić ušao u istoriju Mundijala!
Hrvatska je u četvrtfinalu Mundijala, a golman Danijel Subašić upisao je svoje ime u istoriju fudbala. Junak penal drame sa Danskom uspeo je da odbrani tri udarca protivnika sa bele tačke i postao tek drugi čuvar mreže kojem je to pošlo za rukom na Mundijalima.

Pre njega to je pošlo za rukom Portugalcu Rikardu u meču sa Engleskom u četvrtfinalu Mundijala u Nemačkoj 2006. godine. Da sve bude još interesantnije ta utakmica odigrana je tačno na današnji dan pre 12 godina.

Subašić je Dancima definitivno uterao strah u kosti i to taman kada se činilo da je psihološka prednost na njihovoj strani pošto je Kasper Šmajhel u 117. minutu odbranio udarac sa bele tačke Luki Modriću.

Ipak, onda je red došao na Subašića da pokaže šta ume. Redom je skidao udarce najboljem igraču Danske Kristijanu Eriksenu, Laseu Šeneu i na kraju Nikolaju Jorgensenu. Čuvar mreže Monaka hvatao je žive lopte, rukama i nogama i trasirao svojoj reprezentaciji put ka četvrtfinalnom okršaju sa Rusijom.

Valja napomenuti i da je Kasper Šmajhel odbranio dva udarca u penal seriji, a ukupno tri kad se dodao i pomenuti šut Modrića tri minuta pre kraja drugog produžetka.

A da se malo prisetimo i Rikardovog podviga iz 2006. godine, kada je Portugalija slavila sa 3:1. Tadašnji čuvar mreže Sportinga odbranio je udarce sa bele tačke Frenku Lampardu, Stivenu Džerardu i Džejmiju Karageru.

Te večeri u Gelzenkirhenu Rikardo je ušao u istoriju, a ove noći u Nižnjem Novgorodu Subašić mu je stao uz rame. Za sva vremena.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar