Hamšik donio odluku!

Jedanaest godina posle sudbonosnog DA Napoliju. . .  Sve se desilo posle razgovora sa Karlom Anćelotijem.

Fudbal 01.07.2018 | 08:00
Hamšik donio odluku!
Malo koji datum navijači Napolija pamte tako dobro kao dan kada je Marek Hamšik rekao sudbonosno DA Napoliju. Bilo je to 28. juna 2007. godine, sadašnji kapiten i živa legenda Napolija tada je kao momak sa velikim potencijalom stigao iz Breše u transferu vrednom 5.500.000 evra i što bi narod rekao - sve ostalo je istorija...

Tačno jedanaest godina posle dogovora koji je promenio istoriju kluba sa juga Italije, Hamšik je ponovo doneo veliku odluku kojom je pristalice Napolija bacio u trans! Od Napulja do Kineskog zida i nazad! Napolijev verni sin Marek Hamšik ponovo je odbio da pohrli za silnim milionima i bezbrižnim životom fudbalera u sredini gde nema opterećenja i odlučio da ostane u klubu najverovatnije do kraja karijere. 

Mada se jako dugo pisalo da je trener Guangdžoua Evergrandea Fabio Kanavaro iskoristio svoj uticaj kako bi jednog od najboljih vezista Italije i Evrope doveo na drugi kraj sveta, Hamšik je posle razgovora sa Karlom Anćelotijem ipak odlučio da ne menja sredinu i klub koji mu je u srcu. Posle dugih konsultacija Hamšik je shvatio da je njegovo mesto u Napoliju i da će imati važno mesto u timu koji Anćeloti pokušava da izgradi.

Rimski dnevnik Korijere delo Sport prenosi da je dogovor, eto simbolično, pao u četvrtak uveče. Na isti dan kada je prvi put pokazao vernost Napoliju.

Guangdžou je dugo figurirao kao naredna stanica u karijeri iskusnog slovačkog veziste, ali je i Kanavaro, inače dete Napulja, priznao nedavno da ne želi da se meša u istoriju kluba i oduzme mu najvažnijeg igrača.

Hamšik je tokom karijere odbijao silne ponude brojnih evropskih velikana, očigledno svestan da će u Napoliju postati deo neizbrisive istorije. 

Kapa dole!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar