Putin prihvatio poziv Srbije

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da posjetu Srbiju, što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Srbija 29.06.2018 | 16:04
Putin prihvatio poziv Srbije
Poruku da je Putin prihvatio da posjeti Srbiju predsjedniku Vičiću je prenio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Kako je saopštila Pres služba Predsjednika, ambasador Čepurin je tom prilikom zahvalio predsjedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je posjeta predsjednika Putina izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dvije zemalje.

Očekuje se da tokom posjete ruskog predsjednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili. Vučić je rekao da je posjeta predsjednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

29.06.2018 14:07

E steta sto baja nece bit na vlasti da bude posebni gost....hihihihi...

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2018 15:05

Nemoj dva put reci !!!

Name

Maki

29.06.2018 15:39

Baji je mjesto u ćuzi,a ne na vrlo važnim susretima,kao što su Vučić i Putin.

ODGOVORITE
Name

Fik

29.06.2018 16:22

Presjednik Srbije vodi dobru politiku i naj bolji je u regionu a i sire.Samo ga ne razumjem sto se veze za Rusiju i Tursku kad u njihovim zemljama ljudi zive gore nego u Srbiji.Mozda zna sta radi i tako treba ali mislim da ga mogu samo iskoristit i ugrozit jel ne cine dobro svoim narodima kako ce nekom drugom. ..

ODGOVORITE
Name

revizor

29.06.2018 17:38

Vucicevi botovi dosli cak do BN.

Name

Zoran

29.06.2018 16:39

Mislim da ce do posjete doci u oktobru a prije izbora i bih,naravno da ce AV pozvati i ovog naseg aktuelnog,toliko o AV i o tome da se nece mijesati u tok izbora,politika je k...a,valjda nam je jasno.

ODGOVORITE
Name

Ali

29.06.2018 20:40

Putin dolazi u Beograd 1.novembra na proslavu 100 godina završetka prvog svjetskog rata.Njegov dolazak neće imati uticaja na nas jer su izbori mjesec dana ranije.Pustio je on Milokrada niz vodu još u Peterburgu kada mu je rekao da priznaje Dejtonsku BiH i da neće sponzorisati njegove nebuloze o referendumu za nezavisnost.