Počelo uređenje kanala Dašnica

U Bijeljini je ozvaničen početak radova na uređenju kanala Dašnica, čija je vrijednost 2 351 500 evra. Početak radova je ozvaničio pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Čedomir Stojanović.

Republika Srpska 22.06.2018 | 15:43
Počelo uređenje kanala Dašnica
Uređenje kanala Dašnica je jedan od bitnijih projekata koje se finansira iz sredstava koje je Vlada Republike Srpske namijenila za odbranu od poplava, rekao je Čedomir Stojanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je osnovna namjena projekta regulacija vode i zaštita od poplava, a kanal će nakon uređenja biti novo lijepo mjesto za odmor građana.

Projekat će trajati oko 15 mjeseci, a kanal Dašnica biće uređeno dužinom od 2,1 kilometar, uz uređenje i 750 metara spojnog kanala, a za 20 dana biće uveden i izvođač radova na uređenju Majevičkog obodnog kanala i Glogovca.

Ovo je dio projekata koje Vlada RS realizuje u fazi odbrane od poplava. Uskoro počinju radovi na sanaciji nasipa na području Gradiške, Srpca I Broda. Do 2021. godine se očekuju dobru zaštitu od poplava u Republici Srpskoj.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nikola

22.06.2018 14:48

Čedomir je najvazniji u čitavoj priči!?

ODGOVORITE
Name

modricanin

22.06.2018 15:22

Kako se nesto moze uredjivat 15 mjeseci kad toliko nije trebalo ni da se napravi.

Name

Tobut

22.06.2018 16:18

Izvodjac radova Dakić haha

ODGOVORITE
Name

Re

22.06.2018 16:22

Kakav crni Dakić...Buk promet je glavni.

Name

Janjarac

22.06.2018 19:15

Vi sto komentarisete ovaj projekat je bolje da aplaudirate ane da skrecete sa teme,Ovo sto sam ja vidio kako ce kanal izgledati je nesto moderno i prelijepo.Ono sto se pravi u Janji je cisto strasilo od projekta. Od rijeke Janje prave kanal sa betonskim zidom visine dva metra i svo zelenilo oko rijeke janje su uklonili.Prosirili su korito rijeke Janje na 33 metra pa skoro ko drinsko korito kroz centar Janje.To je bruka i sramota sta su uradili Janji,unistili su sve moguce predispozicije za neko moderno uredenje i rijeke Janje i sutra modernog izgleda naselja.U Bijeljini od kanala prave moderan kutak a u Janji od rijeke prave betonski kanal kroz centar Janje.

ODGOVORITE
Name

Draganče

22.06.2018 20:54

U Janji radi Integral, tamo trebaju veće količine da se fakturišu.

Name

Janjarac

22.06.2018 21:54

Ti Dragance uopste ne razumijes sta ja pisem,tebi do zezanja.Pa ovo u Janji je strasilo,ozbiljna stvar koja ce iseliti i ovo malo vrijednih i postenih Janjaraca. Ljudi su poceli na svoju ruku uredivati kolko toliko obalu sa drvoredom da im bude ugodno kad bar piju kafu ili pivce u kaficima pored rijeke,a sada mogu gledati u zidine visoke dva metra.Rijeku mogu vidjeti samo ako se popnu na dzamiju ili ako se provozaju mozda helikopterom.Janjarci sute jer im to vlast diktira kakva ce utvrda rijeke biti,bas ih briga hoce li neko sa svojom curom,zenom,djecom prosetati obalom rijeke Janje kao nekad.Skandal nad skandalima.Da li je neko drpio pare bas me briga,ali je ovaj projekat unistio srce Janje.A ovaj projekat u Bijeljini je primjer kako se to radi:od kanala stvori setaliste i cistu drinsku vodu kroz Bijeljinu.Za mlade i stare moderne klupe i stolove na obali alal vera projektantu.

Name

Draganče

23.06.2018 07:09

Kroz zezu sam rekao istinu, trenutni interes jedne firme je veći od dugoročnog interesa zajednice.