Tramp Merkelovoj bacio bombone

Predsednik SAD Donald Tramp je tokom samita “velike sedmorke“ u Kanadi bacio nekoliko bombona kancelarki Nemačke Angeli Merkel.

Svijet 21.06.2018 | 19:13
Tramp Merkelovoj bacio bombone
To je saopštio televiziji CBS politički analitičar Jen Bremer, a prenosi Sputnjik.

Po Bremerovim rečima, incident se desio pri kraju samita dok su lideri država pokušavali da izvrše pritisak na Trampa da on potpiše zajedničko saopštenje.

Na kraju je Tramp izjavio da pristaje da potpiše dokument.

“Nakon toga on je ustao, stavio ruku u džep sakoa izvadio dve bombone ’starburst‘, bacio ih na sto i rekao Merkelovoj: ’Evo ti, Angela, da ne kažeš da ti nikad ništa ne dajem‘“, rekao je Bremer, naglasivši da je razgovarao sa mnogim predstavnicima delegacije koje su učestvovale na samitu u Kanadi.

Analitičar nije rekao kakva je bila reakcija Merkelove na incident. Po njegovim rečima, “očigledno“ je da u ovom trenutku dvoje lidera ne poštuju jedno drugo i da se njihovi lični odnosi “urušavaju“.

Na proteklom samitu G7, koji je održan u Kanadi početkom meseca, došlo je do pukotine u jedinstvu država u važnim ekonomskim, političkim, međunarodnim problemima. Predsednik SAD Donald Tramp je ranije napustio sastanak i stavio pod znak pitanja njegov rezultat, izjavivši da SAD neće podržati završno saopštenje G7.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar