SP: Prijetnje smrću za Karlosa Sančeza!

Opet boli uspomena na Andresa Eskobara! Sve zbog crvenog kartona protiv Japana.

Fudbal 22.06.2018 | 21:45
SP: Prijetnje smrću za Karlosa Sančeza!
Prošle su 24 godne, ali uspomene su još sveže. Bio je to verovatno najtragičniji događaj u istoriji kolumbijskog fudbala. Autogl Andresa Eskobara izbacio je Kolumbiju s Mundijala 1994. Turnir se nije ni završio, Eskobar je ubijen. Ostaće večna misterija da li baš zbog tog autogola ili je samo bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. U El Pobladu u Medeljinu. Sigurno je samo da su mu mnogi razočarani navijači pretili smrću. Nikad nećemo saznati koliko su najradikalniji među njima bili ozbiljni.

Danas, 24 godine kasnije, nove pretnje. Sada idu na adresu Karlosa Sančeza, tragičara u porazu Kolumbije od Japana na početku Svetskog prvenstva. Posle samo tri minuta igre, igrao je rukom, skrivio penal i zaradio crveni karton.

Društvene mreže na internetu su nekontrolisanim fanaticima samo dale veći prostor da se razmašu sumanutim idejama. Jedan od večih idiota među njima okačio je sliku pokojnog Eskobara sa porukom: “Predlažem san“.

Većina je naravno osudila kretenski tvit, ali bilo je i onih koji su podržali.

“Ako je Andres Eskobar ubijen zbog autogola, onda bi Karlos Sančez morao da bude ubijen, a na njegovo telo bi trebalo popišati“.

Policija i sudstvo su pokrenuli istragu. Neki ljudi bi morali da shvate da se ne sme svašta pričati. Pa nek je i u izlivu besa.

Kolumbija sledeću utakmicu igra u nedelju protiv Poljske. Biti ili ne biti. Pod strašnim će pritiskom bitiRadamel Falkao i drugovi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar