Hrvati bijesni na FIFA: Kakav srpskohrvatski jezik?!

Čelnici Fudbalskog saveza Hrvatske uputili su "oštar prigovor" čelnicima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog panoa na kome piše – "srpskohrvatski".

Fudbal 21.06.2018 | 17:15
Hrvati bijesni na FIFA: Kakav srpskohrvatski jezik?!
Radi se o panou koji se nalazi ispred sale za konferencije za štampu, odnosno o listi jezika na kojima će biti 'rađena' konferencija.

"Pošto su fotoreporteri zamoljeni da napuste dvoranu, ispred sale sam ugledao natpis i šokirao se. Odmah sam fotografisao i to podelio na društvenim mrežama. Kako bi se Rusi osećali da im kao jezik piše ukrajinsko-ruski. A Ukrajincima tek to ne bi bilo drago. Kolega je pitao gospođu iz organizacionog odbora bi li im smetalo da piše na latinici ukrajinsko-ruski kad igra ruska reprezentacija. Ona mu je rekla da bi smetalo i tek onda je shvatila. Pravdala se da im je to neko doneo, da nisu znali, i da je FIFA odobrila. Posle toga natpis je uklonjen", rekao je hrvatski kolega za tamošnje medije.

Ostaje da sačekamo i vidimo kakav će biti odgovor FIFA, ali će se verovatno sve završiti na izvinjenju.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa

21.06.2018 15:28

U pravu su sto protestvuju, ne postoji ni engleskonovozelandski, vec je to sve samo engleski jezik. Tako ne postoji ni srpskohrvatski, vec samo srpski jezik.

ODGOVORITE