Ponovo prekinuta sjednica PS BiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovo je prekinuta i za 5. jul je zakazan njen nastavak.

Bosna i Hercegovina 20.06.2018 | 20:32
Ponovo prekinuta sjednica PS BiH
Sjednica je ponovo prekinuta nakon što je nastavljena oko 19 časova raspravom o izvještaju o razlozima neprimanja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta BiH u punopravno članstvo Evropske organizacije za obezbjeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju, sa konkretnim prijedlogom mjera za otklanjanje slabosti.

Podnosilac ove inicijative je Savjet ministara, a Salko Sokolović /NB/ iznio je kratko obrazloženje i zatražio smjenu Nadzornog odbora Agencije.

On je pokrenuo i pitanje odgovornosti članova tog organa, dovodeći u pitanje i kredibilitet Rektorske konferencije u BiH.

Poslanik SBB Damir Arnaut rekao je da nema uslova da se o ovoj temi vodi rasprava jer nema nikoga iz Savjeta ministara, u svojstvu predlagača.

Poslanici su glasanjem odlučili da se o ovoj tački danas ne raspravlja.

Na prijedlog šefa Kluba poslanika SNSD Staše Košarca sjednica je prekinuta jer nisu prisustvovali poslanici iz reda hrvatskog naroda.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

yugosloven

20.06.2018 20:25

PLATE IDU A DO 5 JULA BICE IDEMO NA GODISNJI ODMOR

ODGOVORITE
Name

Blajburćka bratija

20.06.2018 22:01

Čović i Dodik skupa sjedili u Predsjedništvu BiH, nema sumnje da bi to značilo i početak kraja Republike Srpske.

Name

Ludaci

20.06.2018 20:39

Samo potpuni ludaci mogu rasrpravljati o izbjeglicama a da nemaju informacije i nekakav materijal i da na kraju kazu eto izrasravljali smo se ali nema nikakvih zakljucaka.Pa zasto raspravljate debili kad i ne moze biti zakljucaka.

ODGOVORITE
Name

opaska: profesor

20.06.2018 21:15

Jel to BiH delegacija na sastanku? Tu se ne zna ni kojim oficijelnim jezikom se tu govori, a kamoli sta drugo. BiH je jos uvijek u sferi naucne fantastike. Dobra tema za doktorski rad iz sociologije ili filozofije.

ODGOVORITE
Name

Brabonjak

21.06.2018 04:50

Sta kaze Incko, ima li pomaka na evropskom putu? Ili se bratstvo i jedinstvo vec izlizalo?

ODGOVORITE
Name

Fliper

21.06.2018 05:32

O kakvom se Savjetu ministara radi,i o kakvoj vlasti na nivou BiH govori i podatak da je sjednica prekinuta jer niko nije bio prisutan na sjednici od predlagača, odnosno ispred Savjeta ministara.

ODGOVORITE