Zvanično: Le Talek i Škuletić postali saigrači!

Le Talek posle Zvezde potpisao za Monpelje! Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Damijan Le Talek vratio se u Francusku i potpisao za Monpelje, saopšteno je na sajtu kluba.  Doskorašnji štoper Crvene zvezde ponovo će igrati u domovini, a saigrač će mu biti nekadašnji napadač Partizana.

Fudbal 21.06.2018 | 09:45
Zvanično: Le Talek i Škuletić postali saigrači!
Le Taleku je ovog leta istekao ugovor sa prvakom Srbije i odlučio je da se posle devet godina ponovo zaigra u domovini, gde je bio član Avra i Rena.

Dvadesetosmogodišnji štoper istakao je da je zadovoljan što je postao fudbaler Monpeljea.

"Posle dosta srećnih godina na Istoku, uključujući i u Crvenoj zvezdi, hteo sam da se vratim u Frnacusku. Monpelje je dobar klub, u lepom gradu, i drago mi je što sam ovde. Nadam se da ću imati odličnu sezonu", rekao je Le Talek i zadužio dres sa brojem 14.

Le Talek je dve i po godine proveo u Crvenoj zvezdi, osvojio je dve titule i prošle sezone bio jedan od ključnih igrača u istorijskom plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Pre njega, Monpelje je pojačao bivši srpski reprezentativac i napadač Partizana Petar Škuletić.

Damijan Le Talek vratio se u Francusku i potpisao za Monpelje, saopšteno je na sajtu kluba.

Pouzdanom štoperu je ovog leta istekao ugovor sa Crvenom zvezdom i odlučio je da napusti redove srpskog šampiona i posle devet godina ponovo zaigra u domovini, gde je bio član Avra i Rena.

Le Talek je istakao da je zadovoljan što je postao fudbaler Monpeljea.

"Posle dosta srećnih godina na Istoku, uključujući i u Crvenoj zvezdi, hteo sam da se vratim u Francusku. Monpelje je dobar klub, u lepom gradu, i drago mi je što sam ovde. Nadam se da ću imati odličnu sezonu", rekao je Le Talek i zadužio dres sa brojem 14.

Tokom dve i po godine u Crvenoj zvezdi, 28-godišnji štoper je osvojio dve titule prvaka Srbije i prošle sezone bio jedan od ključnih igrača u plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Pre njega, Monpelje je pojačao bivši srpski reprezentativac i napadač Partizana, Petar Škuletić.

Bio je praktično dogovoren, pa se odjednom pojavio moskovski Spartak, spreman da ga angažuje. U međuvremenu je i Crvena zvezda pokušala na sve načine da ga zadrži, ali sada su sve dileme otklonjene - Damijen Le Talek je novi fudbaler Monpeljea!

Posle nekoliko dana neizvesnosti Le Talek je prošao medicinske preglede i postao igrač nekadašnjeg prvaka Francuske. Ugovor je potpisan na tri godine, ali su finansijski detalji i dalje nepoznati. Danas je zvanično i predstavljen u novom klubu.

Le Talek nema dilemu - prezadovoljan je potpisom.

„Monpelje me je pratio duže vreme i jako sam srećan što je ovaj dan konačno došao. Nakon godina života na istoku Evrope, a posebno u Beogradu gde sam igrao za Crvenu zvezdu, želeo sam da se vratim u Francusku, a Monpelje je bio moj prvi izbor“, rekao je Le Talek i dodao:

„Svi znaju ko je Monpelje. Veliki klub iz Lige 1, stacioniran u prelepom gradu“.

Francuski štoper govorio je i o planovima u Monpeljeu.

„Želim da se uklopim što pre, da odradim dobre pripreme. Imam dosta iskustva koje nosim sa Istoka i, čak dok sam igrao u Srbiji, pratio sam Ligu 1 svake nedelje. Znam da Monpelje ima mnogo mladih igrača i daću sve da doprinesem rezultatima tima. Jako sam srećan što sam ovde, nadam se da ćemo svi zajedno imati dobru sezonu“.

Prvi čovek Monpeljea Loran Nikolan nije krio zadovoljstvo zbog toga što je u klub stigao iskusni štoper.

„Veliko pojačanje za nas i velika želja našeg trenera. Damijen se vraća u Francusku posle mnogo godina u inostranstvu, a Monpelje mu nudi ozbiljan izazov. Sada je na njemu da pokaže koliko vredi“.

Le Talek će u Monpeljeu nositi dres s brojem 14.

Podsetimo, Crvena zvezda je prethodnih dana Le Taleku nudila višegodišnji ugovor vredan 500.000 evra po sezoni. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar