Real klupio golmana, a nije Alision!

Nije Kurtoa, nego iznenađenje od 13. 500. 000 evra! Pravo niotkuda!

Fudbal 21.06.2018 | 08:15
Real klupio golmana, a nije Alision!
Drugo pojačanje Real Madrida u trenerskoj eri Đulena Lopetegija. Posle brazilske senzacije Rodriga Goesa iz Santosa, kraljevski klub je angažovao još jednog talenta, 19-godišnjeg golmana Andrija Lunjina. Prema informacijama Marke Ukrajinac je potpisao ugovor na pet godina, a ukupna vrednost posla je 13.400.000 evra.

Od pomente sume 9.000.000 evra odmah će biti prebačeno na račun Zorije iz Luganjska, dosadašnjeg Lunjinovog kluba, a preostalih 4.400.000 zavisiće od bonusa koje 191 centimetar visoki čuvar mreže bude ostvario tokom mandata na stadionu „Santjago Bernabeu“. Marka tvrdi da je na ovaj način Real pobedio konkurenciju u liku Rome, Liverpula i Sosijedada i da je posao zaključen posle višemesečnog pažljivog snimanja njegovih kvaliteta.

Lunjin se uklapa u filozofiju Reala da kupuje talente i pokuša od njih da stvori zvezde, kao što je, na primer uspeo sa Markom Asensijom i kao što će pokušati da napravi sa Rodrigom i Vinisijusom Žuniorom, plaćenim po 45.000.000 evra. Pa, ko prođe - prođe. Zato je na treneru Đulenu Lopetegiju da odredi hoće li momka iz „klase 1999“, koji iuma dve utakmice za A tim Ukrajine, priključi prvom timu ili će ga proslediti na dokazivanje Kastilji.

Ta odluka zavisiće, verovatno, od dovođenja Alisona Bekera iz Rome koji bi trebalo da postane najskuplji golman svih vremena. Ranije su se pominjali David de Hea i Tibo Kurtoa kao potencijalna rešenja, ali je na opšte iznenađenje Real odlučio da ulaže u budućnost i otuda dovođenje Andrija Lunjina.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar