SP: Gorio avion Saudijaca!

Avion Saudijske Arabije se zapalio tokom leta! Avion fudbalera Saudijske Arabije zapalio se tokom leta reprezentativaca u Rostov, gde ih očekuje sledeći meč.  Izbegnuta tragedija: Goreo avion Saudijaca! Avion sa fudbalerima iz Saudijske Arabije zapaljen se spustio u Rostov.

Fudbal 19.06.2018 | 19:20
SP: Gorio avion Saudijaca!
Baš ih neće: Zapalio se motor aviona Saudijske Arabije - nema povređenih! Sigurno nije bilo prijatno...

Avion se neočekivano zapalio usred leta, a plamen je viđen van aviona kod jednog od motora.

Svi putnici tog leta su, na sreću, završili bez posledica i bezbedno stigli u hotel.

"Saudijska fudbalska asocijacija poručuje svima da su svi članovi nacionalnog tima bezbedni, uprkos manjem tehničkom kvaru aviona. Avion je sleteo u Rostov i svi članovi tima su bezbedni", glasi oficijalna izjava Saudijske fudbalske asocijacije.

Avion koji je u pitanju je "Airbus A319-100", a apsolutno niko nije povređen u ovom incidentu, dok su se igrači tima snimali kako bezbedno napuštaju prevoz.

Saudijska Arabija se u drugom meču grupne faze Svetskog prvenstva sastaje sa Urugvajom, u sredu od 17 časova, upravo u Rostovu.

Fudbaleri Saudijske Arabije krenuli su na put u Rostov, gde ih u sredu čeka meč 2. kola grupe A protiv Urugvaja. Na sreću, "pustinjski orlovi" i članovi posade stigli su živi i zdravi u grad na obalama reke Don, posle prave drame koju su doživeli prilikom sletanja.

U jednom trenutku leta u avionu se odigrala filmska drama. Motor na krilu aviona se zapalio, što je među putnicima izazvalo paniku. Vatra je počela da se širi, zahvatila je čak i krilo, ali se avio ubrzo našao na pisti aerodroma u Rostovu.

Reprezentativci Arabije su mirno i sigurno napustili avion.

Ako je Svetsko prvenstvo u Rusiji za nekog počelo loše onda mora biti da su to fudbaleri Saudijske Arabije. Em što su pretrpeli debakl protiv domaćina na otvaranju Mundijala – poraz od 0:5 je najteži nekog tima u dosadašnjem toku takmičenja – em su se prilikom današnjeg leta u Rostov pošteno isprepadali pošto se zapalio motor na avionu koji ih je prevozio na utakmicu sa Urugvajem u sredu.

Srećom, povređenih nije bilo, pošto je njihov Erbas A319-100 bezbedno prizemljio, ali igračima sigurno nije bilo prijatno dok su kroz prozor gledali kako plamen kulja. Bez obzira na to što je u pitanju bio manji kvar.

Još ako i Urugvaj bude surov kao Rusi – neće Saudijci ovo Svetsko prvenstvo napustiti sa lepim uspomenama.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar