SP: A šta kažu Brazilci nakon kiksa sa Švajcarskom?

Kutinjo: Probali smo kroz njihovu odbranu, bilo je teško! Brazilac Filipe Kutinjo proglašen je najboljim igračem utakmice u kojoj su Brazil i Švajcarska remizirali 1:1 na startu Svetskog prvenstva u fudbalu.  Miranda: Da sam se samo bacio. . . Brazilcu krivo što nije pao kod gola.  Tite: Nisam zadovoljan, trebalo je da budemo precizniji.  Selektor fudbalera Brazila Tite rekao je da nije zadovoljan remijem sa Švajcarskom i da je njegovoj ekipi falilo preciznosti u ključnim momentima utakmice.

Fudbal 18.06.2018 | 11:30
SP: A šta kažu Brazilci nakon kiksa sa Švajcarskom?
Kutinjov ugao: Sudija, bio je faul! Strelac vrhunskog gola nema dilemu - Cuber je nepropisno gurnuo Mirandu.

Brazil je poveo fantastičnim udarcem Kutinja sa distance, lopta se u 20. minutu od stative odbila u mrežu Somera, ali su Švajcarci uspeli da izjednače u 50. minutu posle prekida.

"Ponekad morate date priznanje i protivniku zbog načina na koji je igrao. Probali smo da igramo kroz njihovu odbranu, ali je bilo teško. Mislim da je bilo mnogo pozitivnih stvari u našoj igri i njih ćemo probati da prenesemo u naredni meč", rekao je posle utakmice Kutinjo.

Miranda žali zbog toga što se nije bacio kako bi pokušao da iznudi reakciju meksičkog arbitra Sezara Artura Ramosa, a Filipe Kutinjo nema dilemu - faul nad iskusnim štoperom je postojao!

Strelac vrhunskog pogotka koji će zasigurno obeležiti prvenstvo u Rusiji uveren je da je Steven Cuber skrivio faul u situaciji posle koje je Švajcarska stigla do izjednačujućeg pogotka. Onda i velikog boda u Grupi E, što će ozbiljno zakomplikovati sudbinu fudbalera Srbije u nastavku takmičenja.

„Ovo je Svetsko prvenstvo, znali smo da će utakmica biti jako teška. Igrali smo protiv odlične ekipe, ali nismo uspeli da stignemo do pozitivnog rezultata, onakvog kakav smo mi želeli“, rekao je Kutinjo za TV Globo i nastavio:

„Faul nad Mirandom? Da, bio je faul. Ali, sad više ništa ne možemo. Moramo da razmišljamo o naredne dve utakmice“.

Brazil u petak čeka utakmica protiv Kostarike.

„Moramo da pobedimo i odigramo dobro! Verujem da ovaj tim ima jak karakter, da ćemo igrati dobro i napraviti dobar rezultat“.

Isto mišljenje ima i Vilijan, jedan od najslabijih brazilskih fudbalera na utakmici.

„Faul nad Mirandom je izostao, bez obzira kolika je bila sila kojom je Cuber gurnuo Mirandu. Da ga protivnik nije gurnuo, pokupio bi loptu. Sudija nije svirao čist faul. Kada smo postigli gol Tite nam je odmah rekao da se pazimo, da će Švajcarska pokušati da nas napadne i postigne gol. Čekali smo ih, ali nismo dovoljno obratili pažnju“.

Brazil je razočarao na mundijalskoj premijeri protiv Švajcarske i morao da se zadovolji samo bodom. Ključni detalj meča je bio izjednačujući gol Švajcaraca kada je Cuber nadskočio Mirandu u petercu i glavom poslao loptu u mrežu.

Ipak, čini se da je Švajcarac tom prilikom napravio faul i da se poslužio rukama onemogućivši Brazilca da pravovremeno skoči. Miranda je posle meča opisao taj detalj.

„Remizirali smo, ali tek je početak prvenstva... Znali smo da večeras neće biti lako. Da sam se bacio posle duela kod gola, videlo bi se jasnije da me je gurnuo. Imamo video tehnologiju, mogli su da vide, ali očigledno su mislili da nije bio dovoljno jak kontakt. Život ide dalje, razmišljamo o sledećoj utakmici. Moramo da uzmemo tri boda u njoj“, rekao je Miranda posle meča.

Miranda ne paniči i veruje da će Brazil bez problema proći grupu.

„Nema potrebe da paničimo jer smo krenuli remijem. Vidite da su još neke velike reprezentacije ostale bez pobede u prvom meču u grupi. Znamo da ćemo biti mnogo bolji u sledećem meču i da ćemo iz njega uzeti tri boda“.

Brazil je odigrao nerešeno 1:1 sa Švajcarskom u prvom kolu Svetskog prvenstva u Rusiji. "Selesao" je poveo golom Kutinja u 20. minutu i delovao dominantno na terenu u prvom poluvremenu.

Međutim, Brazilce je iznenadio gol Zubera u 50. minutu za 1:1 i od tog trenutka su počeli da napadaju više, imali nekoliko dobih šansi, ali se rezultat nije menjao i Švajcarci mogu da budu zadovoljniji rezultatom od selektora Brazila.

"Naravno, nisam srećan zbog rezultata. Hteli smo pobedu. Ali nas je žestoko poremetio i strah. Pritisak je bio veliki. Nedostajalo nam je preciznosti kada smo imali šanse da završavamo akcije golovima. Neke od tih prilika su bile čiste i trebalo je da budemo precizniji", rekao je Tite posle utakmice.

Brazil narednu utakmicu igra protiv Kostarike u petak od 14 sati. U drugoj utakmici tog dana od 20 časova, Srbija pokušava da odbrani prvo mesto u grupi ukoliko trijumfuje nad Švajcarskom.

Brazilci naredni meč igraju 22. juna protiv Kostarike, a Švajcarci istog dana protiv Srbije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar