Krstajić je mirno spavao, ali šta je spremio za Kostariku?

Fudbalska reprezentacija Srbije startovaće na Svetskom prvenstvu u Rusiji od 14 časova u Samari, kada će se sastati u prvom kolu grupe E sa selekcijom Kostarike.

Fudbal 17.06.2018 | 12:00
Krstajić je mirno spavao, ali šta je spremio za Kostariku?
Izabranici Mladena Krstajića nalaze se pred, za sada, najvažnijem ispitu i meč sa zemljom iz Centralne Amerike odlučiće dalji tok naše sudbine.

"Orlovi" su dobro odradili pripreme pred Mundijal i imaju čemu da se nadaju, ne samo protiv Kostarike, već i inače u Rusiji.

Prethodnih dana naši fudbaleri trenirali su i uigravali su akcije za ovaj meč i sada nam je ostalo samo da vidimo kakvu će postavi izabrati selektor Krstajić. 

"Spavao sam mirno, spavaću i večeras, jer je ekipa odradila odlično pripreme. Što se tiče sastava nemam dilemu, znam ga već pet dana. Sastav uostalo verovatno znate bolje od mene, bilo bi neozbiljno da ga sada diktiram“, samouveren je bio Krstajić na konferenciji za štampu u subotu. 

Selektor zna sastav već pet dana unazad, a kakav će to on biti?

Mnogo dilema u našem sastavu nema i već se zna 8-9 igrača koji će sigurno izaći na teren stadion Kosmos Arena.

Vladimir Stojković 99 odsto biće na golu Srbije, a ispred njega trebalo bi da budu na bekovima Ivanović i Kolarov, odnosno na štoperskim pozicijama Duško Tošić i Nikola Milenković.

Sa takvom zadnjom linijom igrali smo protiv Bolivije i izgledali smo veoma dobro, pogotovo zbog toga što je Ivanović igrao veoma kvalitetno. Jedino pitanje za Krstajića ovde je da li će se odlučiti za Rukavinu na beku, a da Ivanovića povuče na mesto centarhalfa i u tom slučaju "Bleki" bi izgubio poziciju.

Kada je reč o sredini terena potrebno je reći da Nemanja Matić, Sergej Milinković-Savić i Luka Milivojević nisu odigrali niti jedan minut zajedno na terenu. To nam odmah govori da će selektor izabrati dvojicu od ove trojice igrača i da će ispred njih biti Dušan Tadić, Adem Ljajić i Filip Kostić.

Luka Milivojević je standardni reprezentativac, međutim očekuje se da Matić i Milinković-Savić zauzmu centralne pozicije u veznom redu. U napadu postoji samo jedno rešenje i to je Aleksandar Mitrović.

"Mitrogol" odigrao je odličnu poslednju utakmicu protiv Bolivije i raduje što se nalazi u odličnoj formi pred početak naše prve utakmice.

Njemu će alternative biti Luka Jović i Aleksandar Prijović, koji bi mogli, tačnije jedan od njih, da dobiju šansu u nastavku meča ako Mitrović ne bude bio raspoložen za igru.

O klupi se dosta pričalo pretohodnog dana pošto je Andrija Živković polomio srednji prst leve ruke i pitanje da li će biti spreman. Takođe, oči su uprte i u mladog Nemanju Radonjića koji je na pripremama bio jedan od najboljih igrača i gotovo sigurno će u nekom 60-70 minutu ući u igru.

Više alternativa na boku nemamo, a kada je reč o veznom redu Grujić će čekati priliku, međutim ukoliko Milivojević ili SMS ostanu na klupi, trebalo bi očekivati njihov ulazak u igru u drugom poluvremenu.

U odbrani Spajić, Veljković i Rodić će teško dobiti priliku na ovom meču, dok Rukavinu vrlo verovatno možemo videti u nastavku, ako ostane na klupi.

Kada je reč o Kostariki, njihov poslednji meč može da raduje nas, a obrnuto da brine sve navijače ove države.

Ekipa iz Centralne Amerike poražena je ubedljivo od Belgije sa 4:1, a po igri moglo je da bude i 6 ili 7 na prema jedan. Njihova glavna zvezda je Brajan Ruis i s obzirom da on uglavnom igra po strani, trebalo bi obratiti najviše pažnje na njega.

Možda smo nepravedno izostavili Kejlora Navasa kao glavnu zvezdu, međutim ma koliko on bio vrhunski golman ukoliko njegovi igrači ispred ne odrade dobar posao, on neće moći mnogo da se istakne.

Kostarikanci uglavnom nastupaju u posavi 4-5-1, a tako su igrali i protiv Belgijanaca. Njihova postava tada je izgledala ovako: Navas - Akosta, Gonsales, Gamboa (Smit), Ovijedo (Kavlo) - Bolanjos (Guzman), Teheda, Borges (Azofeifa), Ruis (Kembel) - Urena (Venegas).

Istu postavi bismo mogli da očekujemo i protiv Srbije, a pored Ruisa pretnja po gol Stojkovića dolazi od Teheda i Borgesa, kao i napadača Urene. Podsećamo, utakmica je na programu od 14 časova u Samari. Drugi meč naše grupe igraju Brazil i Švajcarska od 20 časova.

Srbija, mogući sastav:

Stojković – Kolarov, Tošić, Ivanović, Rukavina – Matić, Milinković-Savić – Kostić, Ljajić, Tadić – Mitrović.

Srbija, mogući sastav:

Stojković – Kolarov, Tošić, Milenković, Ivanović – Matić, Milinković-Savić – Kostić, Ljajić, Tadić – Mitrović.

Mundijal, grupa E:

Srbija – Kostarika

stadion: Kosmos Arena

sudija: Malag DIediju (Senegal)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar