Varala ljude i uzimala novac

Govorila je da je kuma Mila Đukanovića, supruga bivšeg specijalnog tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, pa čak se u jednom slučaju predstavila i kao Ivana Ramić, koja je sudija u Prvom sudu.

 

Srbija 16.06.2018 | 22:21
Varala ljude i uzimala novac
Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu vodi se postupak protiv Radmile Ikić, koja je tokom poslednje dve decenije prevarila na desetine ljudi, uzimajući im novac i "prodajući" najneverovatnije priče.

Ona se tokom svoje prevarantske "karijere" predstavljala se kao rođaka ili bliska prijateljica sa ljudima iz vrha političkog života, pravosuđa... Govorila je da je kuma Mila Đukanovića, supruga bivšeg specijalnog tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, pa čak se u jednom slučaju predstavila i kao Ivana Ramić, koja je sudija u Prvom sudu.

U slučaju koji se trenutno vodi, Ikićeva je bila "supruga nekadašnjeg tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, zatim sestra direktora BIA, ali i tužilac koji mora da krije identitet zbog presude Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam". Na taj način je uspela da "zaradi" 80.000 evra, pišu "Novosti".

Prema optužnici, sve se dešavalo od februara 2016. godine, kada se Ikićeva prvi put pojavila u kući N. Z. predstavljajući joj se kao Radmila Tomić Radisavljević, zvana Raca. Kazala joj je da joj je sestra i tražila da se vidi sa njenim ocem. Kad joj je oštećena rekla da je ovaj nedavno umro, iznenadila se i zaplakala, pravdajući se da je bila u inostranstvu i da nije znala. Kako bi bila ubedljiva, krenula je sa pričama iz života oca oštećene, čak neke detalje iz njenog života, a koliko se dobro pripremila dokaz je i da je, kako je opisano, znala sve detalje kuće, gde šta stoji, nabrajala je familiju.

Mesec dana kasnije, prema tvrdnjama tužilaštva, Ikićeva je ponovo posetila N. Z., ali je sada dodala i da je ona tužilac, da joj je život ugrožen zbog presude Jociću, kao i da se razvodi od Miljka Radisavljevića, koji joj "ne da da se vrati u stan". Verujući u ono što govori, N. Z. ju je primila u kuću, dok je Ikićeva, nastojeći da je što više ubedi u priču, navodno telefonom razgovarala sa svojim bratom, direktorom BIA oko njene bezbednosti.

Kad je N. Z. u maju 2016. godine prodala nasleđenu kuću i iznajmila stan u kojem će živeti dok ne kupi drugu nekretninu, Ikićeva joj je predložila da zajedno kupe vilu na Dedinju, koju ona planira da kupi. Kako bi je u to ubedila, rekla je da sve radi preko prijatelja advokata Gorana Petronijevića i brata, kao i da je već potpisan ugovor, koji joj je čak i pokazala.

Tako joj je, prema navodima optužnice, od maja do kraja avgusta 2016. godine N. Z. u dva navrata dala po 20.000 evra i jednom 40.000 evra. Kad joj je oštećena tražila da odu i da vide vilu, Ikićeva je govorila kako se prethodni stanari nisu još iselili, kao i da je u toku renoviranje, što uključuje čak i postavljanje kamera i ozvučenja od strane BIA.

(Kurir.rs/)
(Foto: Privatna arhiva)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Auuuu

16.06.2018 22:23

Haha... kakva zena jbt.

ODGOVORITE
Name

Kiki

17.06.2018 08:00

Ma svaka joj cast..tako i treba. Gdje pise da je zakonom zabranjeno pricati da si prijatelj i kum sa nekim..to sto oni daju novce oni se i krivicno treba da tjeraju..pokusaj mita i korupcije.

ODGOVORITE
Name

Laik

17.06.2018 10:42

Zakonom je zabranjeno lazno predstavljanje

Name

007

17.06.2018 12:26

Sta ono rece Dobrica Cosic? Laz je u genima sr......

ODGOVORITE
Name

Bot

17.06.2018 14:33

Sdsovci jeli i s ovom baja prao pare

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2018 19:51

Sa ovom je baja brat rođeni......iste priče pričaju......ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Name

re

17.06.2018 19:52

Ovu će Dodik uzeti sebi i postaviti na mjesto eksperata za bezbjednost.......

Name

re

17.06.2018 19:53

Vjerojatno je ova žena osnivač SNSDa

Name

re

17.06.2018 19:55

I Ikićeva je vjerojatno veliki patriota kao Dodik i Vučić.