U Brazilu ''rusko'' radno vrijeme tokom Mundijala!

U Brazilu fudbal je svetinja i skoro je nezamislivo da Brazilci rade kada igra njihov nacionalni tim tako da su mnoge kompanije bile prisiljene da pređu na rusko vreme tokom Svetskog prvenstva, piše Frans pres.

Fudbal 17.06.2018 | 10:15
U Brazilu ''rusko'' radno vrijeme tokom Mundijala!
Posao u Brazilu je usporio zbog Mundijala – postavljeni su veliki ekrani i veštačka trava u kancelarijama, obezbedjene besplatne grickalice ali fleksibilnije radno vreme za zaposlene.Zbog vremenske razlike, utakmice brazilske reprezentacije, koja je medju favoritima na prvenstvu, biće emitovane u Brazilu ili ujutro ili rano poslepodne.

Prema istraživanju brazilske trgovačke komore, 28 odsto kompanija je dozvolilo zaposlenima da uzmu slobodne dane kada bude igrao njihov nacionalni tim, a 17 kompanija je pripremilo poseban prostor za gledanje meča tokom radnog vremena.

Zaposleni u javnim službama isto imaju priliku da odsustvuju sa posla u vreme utakmica brazilske reprezentacije, mada će "neophodne službe", kako je rečeno, raditi uobičajeno.

U policiji su rekli da mečeve ipak neće pratiti u policijskim stanicama, ali su skrenuli pažnju da se pokazalo da u vreme mečeva koje igraju Brazilci obično bude mnogo manje intervencija.

Brazilski tim će prvi meč na Mudijalu igrati u nedelju protiv Švajcarske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar